L’Ajuntament destinarà 256.000 euros anuals al desbrossament i tales contra incendis

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

Coincidint amb la campanya d’incendis, l’Ajuntament ha adjudicat el nou contracte de desbrossament de franges i parcel·les per als propers quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar el contracte durant dues anualitats més. Talher ha estat l’empresa guanyadora, d’entre les set que s’han presentat al concurs, per haver aconseguit 96,5 dels 100 punts possibles. La puntuació tenia en compte l’oferta econòmica –l’empresa guanyadora ha fet la més baixa– i altres elements com ara mapitzar les espècies vegetals exòtiques invasores, la proposta organitzativa (amb plans de treball, d’emergències i de formació, entre d’altres) i la previsió de recursos humans.

La licitació no marcava actuacions concretes sinó que es tracta d’un contracte de quatre anys per donar resposta a les necessitats que vagin sortint. Segons les clàusules administratives, l’empresa haurà de complir cinc objectius: el manteniment de les franges de protecció i neteja de parcel·les interiors, el manteniment de les lleres de les rieres i torrents periurbans amb desbrossaments puntuals, la recuperació de la vegetació de ribera amb l’eliminació de rizomes, plantacions d’arbres i arbustos i els regs corresponents, l’esporga de capçades en proximitat i la tala d’arbres de grans dimensions que provoquin situacions d’inseguretat.

El contracte també preveu que durant els quatre anys s’hauran d’obrir noves franges de protecció, el que implicarà més manteniment, perquè es podran expropiar noves parcel·les de caràcter forestal i construir nous trams de desenvolupament urbanístic. Així mateix es recull com a modificació prevista l’increment de la freqüència de manteniment de les rieres i dels torrents i del nombre d’arbres que caldrà talar.

L’adjudicació respecta el pressupost de licitació proposat, 1.024.302,17 euros (amb IVA) per als quatre anys, amb un pressupost màxim anual de 256.075,74 euros. Es preveu la possibilitat de fer una pròrroga de dos anys per un import total de 423.265,36 euros. Talher és una empresa madrilenya amb una delegació territorial per a Catalunya i Balears amb seu a Barcelona. Amb 1.435 treballadors i uns 52 milions de facturació durant el 2016, segons dades de la pròpia empresa, dóna servei a 7,3 milions d’habitants amb contractes que té arreu de l’Estat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article