Sobrecost d’un 21% a la rehabilitació de la masia de Can Quitèria

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Visita del govern a les obres de rehabilitació de Can Quitèria. Foto: Localpres

L’empresa Guitard Arquitectura i Associats SLP, encarregada de la direcció de l’obra de rehabilitació de la masia de Can Quitèria, ha presentat un projecte d’obres complementàries que suposarà una inversió de 136.438,21 euros que se sumen als 52.800 del contracte de direcció d’obres i als 650.000 del contracte amb Urcotex Immobiliària SL per la realització de les obres i del projecte executiu. Representa un sobrecost del 20,9% del contracte que s’havia signat amb Urcotex i d’un 19,4% sobre el conjunt dels dos contractes. Amb el sobrecost, se supera amb escreix el pressupost presentat per les vuit empreses que van participar al concurs públic per a la realització de les obres però es continua per sota dels 838.000 euros que s’havien reservat inicialment a la licitació.

Segons argumenta l’arquitecte a la memòria del projecte, el sobrecost està marcat per deficiències estructurals de la masia que va ser construïda “per etapes i amb certa precarietat en l’execució d’alguns dels seus sistemes constructius”. Són afectacions que, tal com figura a la memòria, no es podien preveure abans d’iniciar les obres i que s’han de subsanar necessàriament tenint en compte l’ús com a Centre d’Art Tèxtil Grau-Garriga que el govern pretén que tingui l’edifici un cop rehabilitat. El sobrecost també haurà de permetre un ús més flexible dels espais del futur museu.

Les principals partides del sobrecost són els 33.700 euros per millorar els fonaments de l’edifici, els 33.500 per rehabilitar uns cups de vi que s’han trobat durant les obres, els 32.300 per millorar la balustrada de la façana del carrer Viñolas i els 18.600 per reforçar el sostre amb pintura ignífuga. Els diners restants fan referència a les actuacions arqueològiques i geotècniques, a la millora del capçaler de la façana principal i a la instal·lació de nou cablejat. En el transcurs de l’obra l’Ajuntament va acordar incorporar l’assessorament de la curadora i comissària Pilar Parcerisas que, segons la memòria del projecte, va demanar actuacions a l’obra més enllà de les qüestions estructurals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article