L’Ajuntament treu a concurs públic l’auditoria dels contractes amb Ferrovial

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Ajuntament

Esclarir si el procés de contractació amb l’empresa Ferrovial i la licitació prèvia de les obres del PAV3, de la urbanització de la plaça dels Quatre Cantons, del carrer Valldoreix i la plaça Lluís Millet –i dels seus respectius aparcaments subterranis– i de la urbanització de la plaça de la Vila i la rambla del Celler es va fer correctament. Aquest és l’objectiu de l’auditoria que el consistori ha tret a concurs públic per un valor de 69.817 euros (amb IVA). Un cop formalitzat el contracte, l’empresa guanyadora tindrà un termini de tres mesos per entregar l’auditoria.

Aquest estudi ha de tenir tres potes: l’anàlisi de l’expedient de contractació per veure si es van complir les disposicions legals i reglamentàries corresponents, del procés licitatori amb la corresponent publicitat i convocatòria de les obres i l’anomenada auditoria tècnica que ha de fer “les comprovacions que corresponguin sobre aquells aspectes que, si fos el cas, haguessin generat inquietud, desquadraments o necessitat d’ampliació d’informació en els dos punts anteriors, amb verificació tècnica i economicofinancera”.

El cas del PAV3 és l’origen d’aquesta licitació ja que l’obra està inclosa al Cas Palau pel presumpte finançament irregular de Convergència. En aquest cas, Ferrovial hauria entregat un 4% del valor del contracte distribuït en un 2,5 per al partit i un 1,5 directament al llavors president del Palau de la Música, Fèlix Millet. Aquest assumpte va tornar a guanyar importància al març passat arran de les declaracions dels acusats. Això va forçar que aquell mes se celebrés un Ple extraordinari que va aprovar per unanimitat, tot i que amb discrepàncies en el relat dels fets, la realització d’una auditoria externa de tots els contractes que l’Ajuntament havia fet amb l’empresa Ferrovial des del 1997 fins el 2017, el que just ara es troba en procés de licitació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article