Cal Temerari pren força amb una àmplia programació cultural

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Primer programa d'activitats de Cal Temerari. Foto: Jordi Pascual

 

Cal Temerari enceta nou curs després de l'arrencada d'activitats a la pre-inauguració del juny, quan va començar a funcionar la Taverna. L'espai, situat al carrer Plana de l'Hospital 26, va presentar ahir, 1 de setembre, el seu primer programa d'activitats i va anunciar la inauguració institucional per a aquest dissabte 5 de setembre a les 12h.

 

Però hi ha moltes més novetats. En primer lloc, estrenen nou disseny a la seva web, caltemerari.cat, on ja es pot consultar l'agenda d'activitats i subscriure's a cursos. S'hi poden consultar també les darreres notícies, els espais i projectes d'economia social que alberga així com la informació més bàsica de Cal Temerari com a associació. El mateix han volgut incorporar a la nova aplicació mòbil (disponible de moment per a Android i futurament per a iOS).

 

Al programa d'activitats que va de setembre a desembre es presenten 18 actes, 4 cursos i 3 espais d'autoformació tot i que, tal com explica Julià Mestieri, soci i impulsor de Cal Temerari, la idea és fer créixer l'oferta. De fet, ja tenen algunes altres activitats previstes. D'entre les que es presenten destaquen ¿Podemos seguir siendo de izquierdas? (Panfleto en si menor) on acudiran el filòsof i escriptor Santiago Alba i el periodista i activista David Fernández; el debat electoral previ al 27S que faran conjuntament amb aquest diari; un debat sobre el model econòmic de la Catalunya independent organitzat conjuntament amb CiU Sant Cugat; la Festa de les AMPA de Sant Cugat i la taula rodona sobre economia social amb Coop57, Eticom Som Connexió, Som Energia, Celobert Cooperativa i Labcoop. Totes les activitats apareixeran a l'agenda d'elCugatenc.

 

De moment tenen preparats quatre cursos, un de nivell D de català, un d'aplicació de la pràctica marcial als principis de no-violència, un d'història de Sant Cugat a través de les lluites socials i un darrer a mode d'extraescolar de robòtica destinat a infants i joves. Llevat el d'història, tots són cursos anuals. Els preus oscil·len entre 10€ i 90€ el trimestre. Per inscriure's cal ser soci de Cal Temerari. El registre ja està obert a la web i l'aplicació mòbil mentre que de forma presencial caldrà esperar a la inauguració institucional.

 

Els anomenats espais d'autoformació són tres grups de lectura. El primer sobre L'alternativa socialista de Michael A. Lebowitz, el segon d'articles en clau de gènere i el tercer sobre Gramsci. Tots són gratuïts.

 

La primera de totes aquestes activitats es farà el dimarts dia 8. És l'anomenada Caminant entre temps. Sense por, una crònica en imatges de les obres de rehabilitació de Cal Temerari. L'autora de les fotografies, que presentarà l'acte, és l'Amanda Bernal.

 

Inauguració institucional

 

Ara bé, Cal Temerari està pre-inaugurat i falta la inauguració oficiosa. Serà el dissabte 5 a les 12h. Segons explica Mestieri hi ha previstes activitats infantils, vermut i música en directe. Serà un acte amb parlaments dels diferents col·lectius i persones que han ajudat a la creació de l'espai com el constructor, els arquitectes, la gestoria, Labcoop i, a falta de tancar-ho, alguna associació o cooperativa de la ciutat.

 

L'acte estarà presentat per Manel Sánchez, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, i servirà també per iniciar les inscripcions físiques a cursos i tallers així com per entregar les recompenses del Tot Suma que van realitzar per poder rehabilitar elements arquitectònics característics de l'edifici.

 

Projectes i espai de Cal Temerari

 

Cal Temerari és un projecte d'autogestió amb sis eixos: economia cooperativa i solidària, igualtat de gènere, intervenció comunitària i política, aportació i foment de la cultura popular i la contracultura, cooperació i treball en xarxa i sostenibilitat per a la diversitat.

 

Per fer complir aquests principis han rehabilitat la casa del carrer Plana de l'Hospital 26, creant vuit espais: el celler (ara el menjador de la Taverna), l'entrada (ara despatx per a entitats i col·lectius), l'eixida (ara terrassa de la Taverna), la quadra (ara sala polivalent per a entitats, cooperatives de consum i per la recollida de menjar ecològic), Sala Pins del Vallès (sala d'actes i co-treball per al viver de cooperatives), el colomer (ara sala de reunions per a cooperatives i entitats), l'alcova (ara despatx dedicat a l'economia social i solidària) i la cuina social.

 

Aquests espais serveixen per desenvolupar cinc grans projectes. En primer lloc, el Sincrocoop, un viver de cooperatives. En segon, la Taverna com a espai gastronòmic i social. En tercer, el Carro, iniciativa de foment i suport a grups de consum agroecològic. En quart, la Cassola, la cuina semiindustrial per a col·lectius i socis de Cal Temerari. Finalment, la Teulada, com a projecte de sostre d'ús social amb les sales de reunions i d'actes.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article