Volpelleres celebra la seva Festa Major reivindicant la rehabilitació de Can Canyameres

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

L’Associació de Veïns de Volpelleres ha organitzat la segona edició de la seva Festa Major que s’allargarà durant tot el cap de setmana. Ha donat inici a la celebració amb un pregó que ha realitzat el director del diari TOT Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que ha agraït la invitació i ha posat en valor la tasca feta per l’entitat en la construcció del barri des de la implicació i reivindicació davant de l’Ajuntament. El pregoner ha destacat el barri com un dels més importants a nivell de població de la ciutat ja que el seu sostre poblacional un cop construït arribarà a 10.000 habitants. De moment és, però, un barri nou –es va urbanitzar a principis del 2000 i tot just es va començar a consolidar com a entitat al 2006– que encara té mancances d’equipaments, el que explica l’inici de la construcció del nou institut Leonardo da Vinci, l’escola La Mirada i el Mercat municipal.

Simulant una entrevista –amb micro del TOT inclòs– ha preguntat al president de l’associació veïnal, Alberto Valcarce, sobre les mancances del barri i aquest ha demanat la rehabilitació de Can Canyameres. Fent com si creés una notícia en directe, ha convidat l’alcaldessa ha pujar a l’escenari per preguntar-li sobre la reivindicació veïnal. Mercè Conesa, després de vacil·lar i proposar un procés participatiu, ha reconegut la necessitat de rehabilitar la masia, sobretot després d’haver adaptat l’entorn per acollir horts urbans que gestiona l’Associació de Veïns. De fet, s’ha atrevit a posar una data aproximada per al projecte, el 2020.

Vallès ha aprofitat el pregó per defensar la feina dels periodistes, tot i que de vegades criticats en funció de qui és la font, i, especialment, a l’equip del diari que dirigeix. “Diuen que els periodistes sabem una mica de tot però molt de res”, bromeja, “això encara és més evident al periodisme local en què els mitjans tenen pocs periodistes i molts temes”. Valcarce explica que Vallès ha estat l’escollit per fer el pregó de la Festa Major perquè el seu mitjà “ha donat veu i visibilitat a Volpelleres”. Tot i que la pluja ha aiguat l’inici de la celebració d’aquest any, està convençut que la festa serà un èxit i n’hi haurà una tercera edició l’any vinent.

Conesa, ha defensat que la construcció del barri és important però no necessàriament la seva vesant urbanística: “El més important és com es construeixen les xarxes socials”. Defensant la tasca feta pel govern, l’aposta per ubicar La Mirada al barri i dient que sempre la trobaran “donant la cara” ha assegurat que Volpelleres es mereix que “el barri permeti crear projectes personals i familiars”.

Els actes de la festa

Després dels actes del primer dia de festa, la celebració continuarà dissabte al matí amb una mostra d’entitats i comerços a la plaça dels Rabassaires, a la tarda amb activitats infantil i una mostra de cultura popular al parc del costat de l’escola l’Olivera i, a partir de dos quarts de 10, un concert. El darrer dia inclou activitats d’esport al carrer al matí a la mateixa ubicació i a la tarda el primer torneig de futbol sala que es farà a l’escola, paral·lelament a un espectacle d’animació infantil i un sorteig de fi de festa per als socis de l’entitat veïnal.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article