Es liciten les obres del carril bici per unir Can Magí i el barri de Sant Francesc

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte de l'Ajuntament

L’Ajuntament es troba en procés de licitació del carril bici que ha d’unir els barris de Can Magí i del Monestir-Sant Francesc passant pel costat de l’escola Collserola. Aquest va ser un dels projectes guanyadors de la primera edició dels pressupostos participatius municipals, dotats amb una quantitat de dos milions d’euros per als anys 2016 i 2017. Considerat projecte “gran”, tenia un pressupost màxim de 200.000 euros, tot i que es licita amb un preu de sortida de 269.858 euros (amb IVA), que es veurà alterat definitivament en funció de l’empresa guanyadora. Les obres, un cop formalitzat el contracte, tindran una durada de tres mesos.

El recorregut recollit al projecte arrenca a l’avinguda Francesc Macià i avança pel carrer del Monestir, segueix pels Jardins de Sant Francesc fins arribar al carrer Joan XXIII. Allà, el recorregut es bifurca fins anar a buscar l’avinguda Ragull fins la porta de l’institut Joaquima Pla i Farreras i pel carrer de l’abat Escarrer, tornant a unir-se al carrer de l’Abat Buire –el que deixa l’illa de l’escola Collserola envoltada de carrils bici–. Des d’aquí, el recorregut previst passarà pel parc del darrere de l’institut fins anar a parar al carrer del torrent de Ferrussons.

En el darrer Consell de Barri del Centre-Est el representant de l’AMPA del Collserola, Andreu Sierro, va demanar més informació sobre el projecte ja que els familiars d’alumnes de l’escola estan preocupats per quin efecte tindrà sobre el centre educatiu i com se solucionarà la mobilitat en aquells carrers on ara hi ha trànsit de vehicles a motor i aparcaments. Segons va dir, havien demanat al govern mostrar el projecte definitiu abans de treure’l a concurs públic però finalment no ha estat així.

El projecte recull, a banda dels recorreguts, els materials i pintures a utilitzar en funció del tram, així com la senyalització dels espais en què el carril creuarà carrers amb trànsit de cotxes. També té en compte aquells trams, com el que discorrerà paral·lel al torrent de Ferrussons, en què el carril bici també serà un camí per a vianants.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article