Catalunya sí que es pot celebra una assemblea per encarar el 27-S

per Patricia Cirera

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Patricia Cirera

Ahir, 2 de setembre, a la tarda diversos integrants de Podem, ICV-EUIA i altres persones independents es van reunir a la seu d’ICV per celebrar una assemblea, el motiu, com encarar les properes eleccions del 27-s.

L’assemblea va estar moderada per Gabriel Jover, del consell ciutadà de Podem a Sant Cugat.

A l’assemblea es va decidir crear quatre comissions i el seus integrants. Una comissió de comunicació i continguts, integrada per tres persones, entre ells Ramon Gutiérrez (coordinador local d’ICV), una comissió “de carrer” integrada per quatre persones amb la funció de penjar els cartells, una comissió de xarxes socials i una altra comissió d’actes integrades per 16 persones encarregades d’organitzar les parades del partit. Aquestes comissions seran les encarregades de distribuir tasques a la resta de persones que vulguin col·laborar.

En aquest debat de les comissions es va emfatitzar que queda poc temps (tres setmanes, concretament 24 dies) i que per tant cal ser eficaç i resolutiu, tenint en compte que hi ha candidatures amb noms o missatges similars i que Catalunya si que es pot ha sigut una confluència no exempta de complicacions. Es va recordar que són les eleccions autonòmiques en la que es presenten menys candidatures. Respecte a la Diada de l’11 de setembre, es decidirà proper divendres si Catalunya si que es pot participa o no, però segons Ramon Gutiérrez, tot “apunta a que es decidirà que no i que assistir o no dependrà de cadascú i l’assistència serà a títol individual”.

Un segon punt que es va parlar va ser l’organització dels apoderats de les taules electorals (figura semblant a la dels interventors però no estan fixes a les taules) i per últim es va recordar que el proper dia 5 el partit es reunirà a l’antiga fàbrica Fabra i Coats per definir el programa.

“El procés de confluència, no ens enganyarem, ha estat complicat, però a mesura que ha anat avançant la campanya es van llimant les asprors. De manera positiva va bé ¡Anem a guanyar! És important que l’esquerra estigui unida, fins ara l’esquerra a Espanya ha estat bastant sectària i ara ha deixat de ser-ho” explica Dionisio Giménez, veí de La Floresta i candidat nº 29 la llista de Catalunya sí que es pot per Podem. Respecte sobre si els escorcolls poden influir o no en les eleccions, Dionisio diu que “hauria d’influir, i molt perquè no és una qüestió puntual, ve de molt lluny, i hi ha signes evidents que CDC rebia el 3% de les obres públiques. Tant de bó això tingués un preu”. Per part d’ICV, Ramon Gutiérrez comenta que “som la candidatura de la il·lusió, del canvi i anem a acabar amb el govern neoliberal d’Artur Mas i ens veiem amb nocions de ser alternativa”.

Al final de l’assemblea, les comissions organitzades van continuar per acabar de definir el que s’havia parlat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article