Colors solidaris de la família Pellicer

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Exposició a Estudi 34. Fotos: Jordi Pascual

 

Miquel Pellicer, Susanna Pellicer i Xènia Monells Pellicer, tres generacions d'una mateixa família amb una vessant artística indubtable. Tres estils, amb les seves influències mútues, a favor d'una causa solidària. El 4 de setembre a dos quarts de vuit de la tarda es va inaugurar 156 anys de línies i colors, l'exposició d'aquests tres artistes santcugatencs, els beneficis de la qual van a parar a Implica't de l'Hospital Sant Joan de Déu on es fa recerca sobre el Glioma Difús de Tronc (DIPG), un càncer infantil que afecta al cervell i que a dia d'avui no té cura.

 

A la inauguració de l'exposició, que es pot visitar a Estudi 34 (carrer Sabadell, 34), hi van acudir desenes de persones que van omplir la sala de gom a gom. Diferents regidors s'hi van passar atrets per l'obra de la seva companya, Susanna Pellicer, tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania, i per una causa que toca de prop a un altre dels seus companys al consistori, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet. La seva família, després de perdre la seva filla, Laia, el 22 de gener víctima del DIPG, va iniciar una campanyaanomenada Tot esborrat i ben controlatper comprar material i ajudar en la investigació d'aquest tipus de càncer. Amb 910 col·laboradors van recollir més de 60.000€ (superant amb escreix els 33.000 del primer objectiu fixat).

 

 

La part artística de l'exposició es divideix en tres espais, un per a cada membre de la família, que entre ells sumen 156 anys (81 l'avi, 54 la mare i 21 la filla), d'aquí el nom de l'exposició. Miquel té una varietat àmplia de temes destacant els músics especialment. Susanna és menys denotativa i juga molt més amb línies negres gruixudes i colors fluorescents que donen vida als seus quadres. Entre el color es poden veure escenes, alegres com les tonalitats que empra. Xènia juga amb les línies però amb colors no tan cridaners com la seva mare. Amb alguns quadres absolutament abstractes i altres amb figures més o menys visibles, el seu estil recorda els mandala.

 

Tots els quadres estan a la venda -molts ja estan venuts, de fet- i hi ha un de ben especial, realitzat conjuntament pels tres artistes de la família Pellicer, que representaria l'aportació més important, de 1.000€. A més, els assistents poden pintar un gran quadre que se sorteja i adquirir petits llenços amb formes per pintar-los. Recorden, així en blanc, als dibuixos amb vellut característics de les fires.

 

 

A la inauguració van parlar Mercè Conesa com a alcaldessa, Miquel Pellicer en representació dels tres artistes i el Damià Calvet representant la vesant solidària de l'exposició. Conesa va definir Sant Cugat com una ciutat solidària, recordant que el mateix dia de la inauguració va comunicar a la Generalitat i el Ministeri que Sant Cugat està disposada a acollir refugiats. “Podem fer accions cada dia per millorar el futur”.

 

Miquel també es va mostrar content per la vesant solidària i va explicar que l'exposició feia temps que es planejava però que no s'havia materialitzat. Va explicar, pel que fa als estils, que inicialment feien coses bastant semblants -sobretot mare i filla- fins que finalment cadascú ha agafat el seu. “Ja semblen quadres de tres Pellicer diferents”.

 

El moment emotiu va arribar amb Calvet. Inicialment va agrair l'exposició solidària amb Implica't i va definir la Susanna com una gran persona que el dia que va arribar a l'Ajuntament li va deixar un dibuix al seu despatx com a benvinguda. “Amb edificis i cotxes. Serà per tenir l'àrea d'Urbanisme”. Va aprofitar l'acte per presentar el llibre que s'entregarà als mecenes de la campanya, un petit conte inspirat en la Laia. “Estem honorats de compartir aquesta campanya amb Sant Cugat” i va acabar amb la projecció del vídeo de Tot esborrat i ben controlat i fotografies amb dos dits al costat dels ulls, símbol de la campanya. No va poder evitar vessar alguna llàgrima a mig camí entre l'enyor i l'emoció.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article