Ple d'octubre de l'EMD: violència policial, aplec de la Salut i fibrociment a les canonades

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

El Ple d'octubre a l'EMD ha estat marcat per diversos punts en què el debat sobiranista s'ha situat directa o indirectament al centre de la discussió. Aquest cop en destaquem només les mocions aprovades ja que els punts del govern eren tràmits sense gaire importància.

Rebuig als atemptats terroristes.

En forma de moció institucional, tots els grups polítics han mostrat rebuig als atemptats terroristes del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, proposta que incloïa mostrar condol per les víctimes així com reconèixer la tasca realitzada per tots els cossos de seguretat que van actuar just després de l'atemptat. Tot i ser institucional, en el debat la vocal de Ciutadans, Susanna Casta, ha criticat la presència de banderes a la manifestació de condol.

Més treball amb l'Agència Tributària de Catalunya.

Tots els grups excepte Ciutadans i la regidora del govern Susanna Herrada, qua s'han abstingut, han votat a favor de l'homogeneïtzació dels processos i mecanisme interns de tramitació dels tributs que ingressa el sector públic de Catalunya. Ha estat un punt sense debat i en què l'EMD ha pres el compromís de participar en aquests tràmits a través de l'agència catalana.

Compromís per retirar gradualment el fibrociment de les canonades.

Tots els grups polítics han donat suport a la proposta de Ciutadans perquè gradualment es retirin els 16 quilòmetres de canonades amb fibrociment que hi ha a la vila de Valldoreix. No només es preveu la planificació de la retirada sinó també altres accions com una campanya informativa enfocada al veïnat, la possibilitat de col·laborar amb altres administracions i la fixació d'una partida al pressupost de l'any vinent per poder donar compliment a la proposta.

Condemna a la violència policial durant l'1 d'octubre.

Tots els grups excepte Ciutadans, que ha votat en contra, ha condemnat la violència policial viscuda durant el referèndum de l'1 d'octubre i ha demanat que l'EMD no participi als actes de la Delegació del Govern. Es demanen responsables i es rebutja l'operatiu desenvolupat per la pOlicia Nacional i la Guàrdia Civil. La vocal de Ciutadans, Susanna Casta, ha cridat al diàleg.

Servei de cura d'infants als actes públics.

En forma de moció institucional, el Ple d'octubre de l'EMD ha aprovat tenir un servei de cura d'infants a alguns dels actes organitzats per l'entitat de tal manera que es pugui facilitar la participació de famílies.

L'aplec de la Salut canviarà de dia.

Tots els grups polítics han decidit que l'aplec de la Salut deixi de celebrar-se el dia de la hispanitat tot i que cadascun d'ells n'al·lega un motiu. La coincidència en plena temporada d'incendis, que ha impedit que es puguin fer paelles alguns anys, és l'acord comú tot i que també hi ha hagut debat sobre què significa el 12 d'octubre. Caldrà, però, consensuar una data.

L'EMD dóna suport a la renda garantia de ciutadania.

Com va fer dilluns l'Ajuntament de Sant Cugat, tots els grups polítics han votat a favor d'una moció proposada per ERC-MES en què Valldoreix es declara vila promotora de la renda mínima de ciutadania, el que també passa per informar a aquells valldoreixencs que poden acollir-s'hi. Es tracta d'una paga mínima perquè tothom tingui un mínim de diners per poder desenvolupar la seva vida.

Suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Tots els grups polítics excepte Ciutadans, que ha votat en contra, han donat suport a la moció d'urgència per solidaritzar-se amb els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, després del seu empresonament preventiu i demanar-ne l'alliberament. En el debat s'ha discutit si es tracta de presos polítics i si la decisió de la jutgesa ha estat proporcionada.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article