L’AMPA del Collserola reivindica la unió amb el barri al pregó de la Festa Major del Monestir-Sant Francesc

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Monestir-Sant Francesc està de Festa Major durant tot el cap de setmana, una celebració que ha començat simbòlicament divendres al vespre amb la lectura del pregó. L’AMPA de l’escola Collserola ha estat l’encarregada de donar inici a la festa d’aquest any i ho ha fet amb un pregó amb què ha reivindicat el vincle del centre educatiu amb el seu entorn: “És important que el barri estimi l’escola i que els infants s’hi sentin part del barri”. Andreu Sierro, el membre de l’associació que ha fet de pregoner, ha recordat que la comunitat educativa treballa a favor de la cohesió, l’esperit crític dels infants i per tenir un entorn enriquidor, uns objectius complits i que els fan sentir “orgullosos del nivell d’escola pública de la ciutat”.

Per trobar aquest nexe entre l’escola i el barri, s’han desenvolupat projectes com ara el Jardí de les olors, una mostra de “convivència i treball conjunt”, i els familiars d’alumnes participen al Consell de Barri, les comissions de treball amb l’Ajuntament i a la Xarxa d’Entitats, tot amb l’objectiu d’aconseguir “una ciutat amable amb els infants”. Si bé, aquest any la comunitat educativa s’ha trobat un handicap. L’alta demanda de places a l’ensenyament públic de la ciutat ha provocat que el Collserola sigui un dels col·legis a incorporar un curs bolet, el que ha provocat un esforç del centre per poder tenir els recursos necessaris. L’AMPA ha aprofitat el pregó per demanar que de cara als següents anys es respectin els dos cursos i no se n’introdueixi un tercer.

El pregó també ha servit per tornar a recordar una reivindicació històrica, la cobertura de la pista de Sant Francesc, una proposta que, adverteix l’AMPA, fa més de 10 anys que és sobre la taula. Tot i que el pressupost d’enguany la incorporava, una modificació pressupostària va deixar el projecte sense partida. Ara, en ple debat pressupostari de cara al proper any, els familiars d’alumnes del Collserola tornen a demanar una cobertura que, diuen, beneficiaria a l’escola i a tot el barri. També han tingut unes paraules per a la tasca de cohesió social desenvolupada per la Xarxa d’Entitats.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, acompanyada per representants de tots els grups polítics, ha fet entrega, com és habitual, d’una placa commemorativa del pregó a l’AMPA mentre desenes de nens i pares i mares acompanyaven el pregoner a l’escenari, molts d’ells vestits amb la samarreta de la batuescola. L’inici de Festa Major només ha tingut com a imprevist un home que ha insultat l’alcaldessa quan tot just dedicava unes paraules al públic. Conesa ha apel·lat al respecte fins que l’home ha marxat. La Festa Major s’allargarà fins diumenge a la tarda amb activitats diverses com una festa infantil, vermut, concerts, concurs de coques, butifarrada i la primera olimpíada de pagès, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article