La nova junta de l’Associació de Veïns de Les Planes es presenta al barri apostant pel treball en xarxa

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Desenes de veïns han acudit a la presentació pública de la nova junta de l’Associació de Veïns de Les Planes, la que es va presentar in extremisabans de l’estiu i va permetre salvar l’entitat de la desaparició després de la renúncia de l’equip anterior. Com ja havien avançat, la principal aposta de la nova etapa de l’associació és el treball en xarxa, és a dir, la col·laboració amb altres col·lectius i institucions i, alhora, la projecció al barri perquè tots els veïns els vegin com una eina al servei de Les Planes. Aquesta tasca, diuen, passa per esborrar les fronteres administratives i fomentar el veïnatge i reivindicacions conjuntes de la banda barcelonina i santcugatenca de la barriada.

Per millorar el contacte amb els veïns, l’entitat veïnal ha creat una nova web i s’ha dividit per comissions. Farà reunions obertes, recollirà propostes per les xarxes socials i amb bústies. La idea és fer seguiment d’assumptes com el manteniment i les expropiacions, com a tasca bàsica heretada de l’anterior junta, així com fer noves apostes, un canvi que suposarà segurament un nou canvi d’estatuts. Amb el nou equip ja consolidat, a partir del gener es tornarà a la normalitat amb, de nou, el cobrament de quotes als socis –deixant a zero els deutes de tots ells.

El president de l’entitat, Ignasi López, dibuixa tres grans objectius: aconseguir més implicació veïnal, més treball en xarxa i la col·laboració per aconseguir millores al barri. Recorda que Les Planes, quan ha calgut, “s’ha unit i ha sortit al carrer”. Per això aposta per la tasca veïnal com a instrument necessari per seguir suplint les mancances pròpies d’un barri de fora del nucli urbà i nascut en base a l’autoconstrucció. De fet, en la reunió han tornat a sorgir temes històrics com l’acabament de l’arranjament del carrer Sant Francesc d’Assís –al qual encara li falta una fase– o les millores al carrer Belladona.

L’Associació de Veïns seguirà participant al Consell de Barri amb la sotspresidenta Eva Puigjaner com a representant. En aquest àmbit, a l’igual que amb reunions bilaterals, es transmetran preocupacions al consistori i es treballaran temes com els pressupostos participatius, que aquest any inclouen projectes de barri. L’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’Escola de La Floresta s’ha oferit a col·laborar amb la ressorgida associació veïnal ja que el centre educatiu acull desenes d’infants de Les Planes.

El president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, ha acudit a la reunió –de representants polítics també ho ha fet el portaveu d’ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez– i ha felicitat la nova junta per permetre la continuïtat de l’entitat, que considera indispensable a un barri com Les Planes. Entén que la col·laboració amb l’Ajuntament ha de ser sempre crítica i que els veïns han de reaccionar si el govern no dóna resposta a les seves demandes. Diu que a nivell polític, una associació de veïns ha de permetre copsar la mida dels problemes així com evitar que la institució s’adormi. També es felicita per l’aposta d’esborrar les fronteres administratives, el que pot facilitar, diu, la trobada dels serveis tècnics dels ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article