Junts pel Sí organitza la campanya remarcant la diversitat dels seus integrants

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

D'esquerra a dreta: Jaume Espina, Mireia Ingla, Àngels Ponsa i Carles Brugarolas. Foto: Jordi Pascual

 

Fa pocs anys sonaria estrany una llista amb membres de Convergència i d'Esquerra. Fa uns anys ni Moviment d'Esquerres ni Demòcrates de Catalunya eren partits polítics i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium no eren més que entitats al marge de la política partidista. Ara, però, amb la mirada posada en el 27S, totes aquestes entitats i d'altres s'han posat d'acord per formar part de la llista de Junts pel Sí, una candidatura amb una alta pluralitat segons remarquen els representants dels partits que en formen part a Sant Cugat. A nivell local ja s'ha creat el comitè de campanya amb CDC, ERC, MES i Demòcrates. L'ANC i Òmnium es mantenen al marge tot i que donen tot el suport.

 

La tasca principal d'aquest comitè de campanya és convèncer els indecisos i la seva principal virtut és “treure'ns de sobre la insígnia de partit”, segons explicava Jaume Espina, delegat de MES a la ciutat, en la roda de premsa que va convocar el comitè de campanya per presentar l'equip i els actes que ja tenen previstos. Tot plegat amb un objectiu clar resumit per Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES al Ple municipal: “Volem ser claus per guanyar la independència el 27S”.

 

La representant de CDC al comitè, l'exdiputada Àngels Ponsa, no amaga que en un procés de confluència sempre hi ha dificultats en la coordinació pel diferent funcionament de cada formació política. Això, però, dóna força a la pluralitat que es veu traduïda en l'acollida d'allò que anomenen candidats, persones que donen les seves dades i passen a fer campanya activament explicant les raons per votar Junts pel Sí, atraient nous candidats, col·laborant amb la candidatura, difonent-la per les xarxes i assistint als actes. Sant Cugat està prop dels 1.300 candidats i és, segons expliquen, la cinquena ciutat amb més candidats de tota Catalunya. Clar està que les xifres canvien dia a dia.

 

Els esforços del comitè se centraran en guanyar el 27S per iniciar el procés constituent. Reivindiquen, per això, el caràcter plebiscitari dels comicis. Espina explica: “Vam canviar el país el 1979 i podem canviar-lo el 2015”. Durant la campanya electoral volen donar protagonisme a les persones i destacar la diversitat ideològica que inclou la llista. Per fer-ho, Carles Brugarolas, representant de Demòcrates, avançava tres actes a la ciutat, tot i que assegura que en faran més.

 

Avui mateix, 8 de setembre, a les 7 de la tarda la Casa de Cultura acull la conferència Recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) al nou país. És un acte conjunt del comitè de campanya Junts pel Sí amb l'ANC que té la participació de Montserrat Vendrell, directora general del Barcelona Institute Science and Technology; Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge; Joan X. Comella, director de la Fundació Institut de Recerca Vall d'Hebron, i Pilar Dellunde, vicerectora d'Investigació a la Universitat Autònoma.

 

Avancen, també, que el dia 24 se celebrarà l'acte central de campanya, segurament a Plaça Barcelona, on acudirà Carme Forcadell. El dia següent se celebrarà l'acte de final de campanya, segurament al Parc Ramon Barnils, on volen donar importància al més d'un miler de candidats que tenen a Sant Cugat. Ja que el cap de llista, Raül Romeva, no podrà acudir a l'acte central, també preparen algun altre esdeveniment perquè hi pugui participar.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article