El Cercle local de Podem dóna suport a Albano Dante Fachin com a secretari general

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El secretari general de Podem Catalunya a Sant Cugat. Foto: Jordi Pascual

Podem Sant Cugat, a través del seu Cercle, fa pinya amb Albano Dante Fachin com a secretari general de la seva formació a Catalunya. Alhora, defensa tota la direcció nacional per haver estat “elegida democràticament, en primàries i després d’un procés de debat de les bases”, tal com expliquen en un comunicat que es deriva de la darrera assemblea a nivell municipal. Els morats mostren així el seu rebuig a “un procés revocatori, imposat des de la direcció estatal, de forma extraordinària i saltant-se tots els tempos i formes del procés revocatori recollit als nostres estatuts”, una operació de qualifiquen d’“inacceptable”.

El posicionament arriba després que el Consell Ciutadà Estatal hagi decidit convocar una Assemblea Ciutadana i unes primàries que permetin canviar la direcció de la branca catalana del partit. La decisió s'ha pres en el moment que el partit a nivell estatal ha impulsat una consulta interna a Catalunya per decidir si es forma una coalició amb Catalunya en Comú de cara a les eleccions del 21 de desembre, uns moviments que suposen deixar sense poder l’actual secretari general de l’organització a Catalunya, a qui des de Madrid li demanen la dimissió en cas que guanyi l’opció de fer la coalició.

Fachin s’ha mostrat crític amb les pressions rebudes des de la direcció estatal, qualificant-les d’aplicació de l’article 155 a dins del propi partit i també ha denunciat a través de les xarxes socials que alguns sectors de la formació han fet circular missatges interns criticant-lo. Els afiliats santcugatencs organitzats al Cercle, però, consideren que és “un error greu suspendre la direcció autonòmica de Podem d’aquesta manera autoritària”. Alhora, també critiquen que la cúpula del partit a nivell estatal ha ignorat la direcció catalana per fer la consulta sobre la possible coalició, les negociacions i condicions sobre la qual, d’altra banda, lamenten, els inscrits no coneixen.

“Per tot això, exigim a la direcció estatal que respecti les decisions polítiques de la direcció catalana, que es coordini amb aquesta per futures accions i que li doni tot el suport”, demanen, “els nostres dirigents han de governar obeint; decidim des de baix”. De la mateixa manera, el Cercle també dóna suport al posicionament que ha pres la direcció nacional sobre l’autodeterminació de Catalunya. Defensen, diuen, el dret a decidir però rebutjant la declaració unilateral i, per tant, amb la necessària consecució d’un referèndum pactat. “A Podem defenem la plurinacionalitat i ens oposem a la repressió de l’Estat en forma de l’aplicació del 155”, sentencien.

Vet aquí el comunicat íntegre:

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article