S’inicia la diagnosi de les necessitats del col·lectiu LGTBI a partir de vivències personals

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament. Foto: PDECAT

L’Ajuntament ha començat la fase de diagnosi per acabar desenvolupant un Pla pensat per a la comunitat LGTBI de la ciutat. El primer pas ha estat una trobada que s’ha fet dijous a la tarda a la Casa de Cultura i a la qual han acudit una desena de persones que són o estan preocupades pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Aquest ha estat el primer pas per detectar les preocupacions, necessitats i accions que podria desenvolupar l’administració local per acabar convertint les propostes en un pla amb cara i ulls que serveixi de guia perquè el col·lectiu quedi reconegut en les accions que es desenvolupen a nivell municipal.

Cadascú des de la seva orientació sexual i identitat de gènere ha aportat el seu parer, sempre en base a les pròpies vivències. D’aquesta manera, el gran acord ha estat que encara hi ha moltes mancances per visibilitzar el col·lectiu amb la voluntat d’aconseguir la màxima integració i evitar la creació de guetos socials. Això, al parer dels participants en la primera de les trobades del Pla, ha de passar, d’una banda, per les pròpies entitats que reivindiquen els drets de la comunitat LGTBI que han de tenir sempre una aposta inclusiva i, d’altra, de l’administració amb programes de suport i, sobretot, accions educatives.

Aquest pla emana d’una moció, presentada inicialment per ERC-MES, aprovada per unanimitat –exceptuant el punt perquè el consistori donés suport al desenvolupament de la llei catalana al respecte que va tenir el vot contrari del PP– al Ple de maig. Des de llavors, el grup promotor havia insistit en el torn de precs i preguntes de diverses sessions plenàries sobre l’acompliment de l’acord. Ja a finals de setembre, tal com va explicar el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira, a través de Twitter, es va fer la primera reunió interna al consistori per preparar el Pla.

L’inici de les sessions arriba de la mà de la posada en marxa d’un nou servei d’atenció i assessorament LGTBI. Des de dimecres la Casa Mònaco acull cada segon dimecres de mes el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones que necessitin assessorament personalitzat, informació sobre els seus drets, ajut psicològic per a qui està procés d’identitat sexual i de gènere, atenció a la discriminació i sensibilització ciutadana. Per acudir-hi cal demanar cita prèvia per via telefònica (93 565 70 00) o per correu electrònic (sailgbti@santcugat.cat).

Aquest servei es fa coordinadament amb la Generalitat ja que queda integrat a la Xarxa de Servei d’Atenció Integral de Catalunya, una coordinació que ha quedat formalitzada simbòlicament amb la signatura de l’acord per part de la tinenta d’alcalde de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, dijous a la tarda. Segons Pellicer, amb aquest conveni es poden intercanviar recursos amb la Generalitat i, en conseqüència, oferir un millor servei. Sant Cugat és el primer municipi de la comarca a integrar-se a la xarxa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article