El Consell de Joves definirà un nou model de participació per al jovent

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Ben entrat el curs 2017-18 24 de joves de 12 instituts públics, privats i concertats de la ciutat s’han reunit per constituir el Consell de Joves i rebre els encàrrecs proposats per l’Ajuntament de cara als propers mesos. La principal novetat és que aquest òrgan serà l’encarregat de dissenyar un nou model de participació per als joves un cop acaben l’ESO després d’haver-se evidenciat que, un cop acabat l’ensenyament obligatori, el jovent no té cap òrgan de participació específic i les persones interessades en tot cas han d’anar a parar a consells sectorials o territorials. El regidor de Joventut, Eloi Rovira, s’ha compromès a aplicar la proposta que sorgeixi del Consell.

Les altres dues línies de treball que tindran els joves de la ciutat durant el curs serà, d’una banda, la de determinar on es destinarà un percentatge de diners reservats a la inversió participativa i, d’altra, aprofundir en les propostes d’oci esportiu a la ciutat. La primera es deriva de la segona edició dels pressupostos participatius que, segons el reglament vigent, preveu que prop de 10.000 euros vagin a parar a la participació del jovent. Aquest procés de decisió comptarà amb dues fases ja que busca tenir la veu de tot el segment d’edat d’entre 13 i 16 anys, segon explica el regidor. La segona ja es va realitzar l’any passat i intenta adaptar zones públiques tenint en compte les propostes dels joves.

Rovira explica que dels encàrrecs del curs passat el consistori ha començat a implementar les millores a l’espai públic amb la instal·lació de punts de recàrrega de mòbils i wifi i d’una nova aposta d’oci amb la consolidació del holi festival a la Festa Major i de les activitats esportives alternatives durant l’estiu. Pel que fa a l’encàrrec sobre l’assetjament escolar, assegura que s’han tingut en compte els consells i que encara falta desenvolupar algunes de les propostes com un vídeo impulsat des del propi consell i la conscienciació a través d’activitats esportives.

L’òrgan ha consensuat un manifest en què s’han felicitat de tenir representació de bona part dels centres educatius de secundària de la ciutat alhora que han mostrat la seva voluntat d’aprenentatge en el marc d’un òrgan la tasca del qual “no és gens senzilla”. Aspiren, diuen, a participar en la construcció de la ciutat perquè el desenvolupament d’aquesta tingui en compte les preocupacions dels joves. Valoren com un èxit la celebració del holi i recorden que encara hi ha mesures contra l’assetjament escolar que van proposar en la darrera edició que estan pendents de ser aplicades.

A banda dels consellers, els grups polítics també han participat en la constitució del Consell de Joves per al present curs escolar. Sergio Blázquez, de Ciutadans; Èric Gómez, d’ERC-MES, i Roser Casamitjana, d’ICV-EUiA, han coincidit a encoratjar els participants de l’òrgan de recollir i fer propostes atrevides que des de la perspectiva dels joves pocs cops es debaten al Ple municipal i els òrgans polítics del consistori. Tots tres, també el regidor de Joventut, s’han mostrat sorpresos per la feina feta durant el curs passat i els animen a seguir instant el consistori a veure la ciutat des d’un punt de vista diferent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article