5.000 euros més de lliure disposició, principal novetat al Consell del Centre-Oest

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Dijous a la tarda s’ha celebrat una sessió ordinària del Consell de Barri del Centre-Oest. Sense gaire novetats, la principal bona nova ha estat l’anunci dels diners de lliure disposició que, si la proposta pressupostària del govern acaba aprovant-se definitivament, creixen en 5.000 euros fins arribar als 20.000. Aquests es distribueixen en 12.000 corresponents a inversions i 8.000 a despesa ordinària. Al desembre es farà una reunió del grup de treball i s’obrirà el període de recollida de propostes amb la voluntat d’aprovar els projectes a desenvolupar al febrer.

De les activitats corresponents a la partida corresponent a enguany, ja es preparen els actes de Nadal a Can Quitèria, entre el febrer i el març es farà la carxofada popular, el 15 de febrer es farà un concert de música de cambra a l’Ateneu, el 21 d’abril un concert a l’aire lliure a plaça de Barcelona i a partir del febrer cursos monogràfics, des de contacontes a fotografia, a les places del barri, uns esdeveniments que es faran cada dissabte.

Aquesta ha estat la primera reunió del Consell de Barri del Centre-Oest realitzada a la Casa Jaumeandreu després que en la sessió anterior s’evidenciés que l’antic Ajuntament no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. L’Ateneu es felicita d’obrir el seu espai al barri mentre alguns dels veïns assistents també han instat a fer millores a tot el districte perquè l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda no només sigui als edificis sinó també als carrers. Alhora, els veïns que en la sessió anterior van plantejar millores de voreres, neteja i enllumenat al Pla de la Pagesa han agraït les actuacions realitzades al consistori.

L’altre punt de debat ha estat la pròpia convocatòria del Consell, que es va cancel·lar setmanes abans per coincidir amb una concentració de les entitats sobiranistes a favor dels “presos polítics” i que aquesta vegada s’ha retardat mitja hora pel mateix motiu. Segio Blázquez, representant de Ciutadans, i Alfredo Bergua, del PP, han recriminat el canvi que, consideren, és una falta de respecte per a l’òrgan de participació. També la representant del PSC, Sandra Tirado, ha dit que no li semblava bé el canvi si el motiu eren les concentracions. Ni les entitats ni la resta de grups polítics representants han dit res al respecte.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article