Comencen els tràmits per actualitzar les ordenances de sorolls i d'estalvi d'aigua

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Campanya pel civisme de l'Ajuntament.

Tal com ha sortit publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i als edictes fets públics pel consistori al seu lloc web, l’Ajuntament es prepara per actualitzar l’ordenança sobre sorolls i vibracions i la d’estalvi d’aigua. Ambdues modificacions, segons es recull als documents oficials, tenen previst ajustar el text a la nova normativa que afecta a sengles àmbits. Totes dues ordenances passen per un procés de consulta pública en què la ciutadania en general i especialment els col·lectius afectats poden fer valoracions prèvies sobre els àmbits d’actuació.

Amb aquestes recomanacions s’haurà d’elaborar el nou text i portar-lo a una aprovació inicial a través del Ple municipal que obrirà el termini d’exposició pública en què la ciutadania i els grups polítics podran presentar al·legacions que s’hauran d’incorporar o rebutjar abans de l’aprovació definitiva de la norma. En un principi, tant l’aprovació inicial com la definitiva passen pel Ple tot i que, en alguns tràmits similars, el govern ha anunciat que si no es reben al·legacions l’aprovació esdevé automàtica. De moment, només l’ordenança de sorolls té un calendari aproximat. Segons fonts del consistori, si res no canvia, els equips tècnics treballen per poder fer l’aprovació inicial al Ple ordinari del desembre.

En l’argumentació de l’edicte que obria el procés de consulta pública de l’ordenança de sorolls es reconeix aquest com una de les “principals causes de preocupació ciutadana” i un agent contaminant. Després de repassar la legislació a la qual s’haurà de subjectar la nova norma, planteja que el text haurà de concretar “els instruments jurídics, i també tècnics, necessari perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds dels ciutadans i les ciutadanes vers la contaminació acústica, millorant la seva qualitat de vida, en un procés d’una creixent conscienciació ambiental”.

Pel que fa a l’ordenança d’estalvi d’aigua, el text argumenta que s’ha de protegir el medi ambient diferenciant el consum humà d’altres usos que no requereixen aigua potable “però sí deputadora i sanitàriament innòcua com la que podem destinar al reg de parcs i jardins, a la neteja d’interiors, exteriors i eines de treball, o a la pròpia per recomplir els dipòsits de vàters entre d’altres”. En aquest cas, l’ordenança també haurà de concretar els instruments jurídics i tècnics vers el tractament i l’estalvi d’aigua.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article