Punts del govern del Ple de novembre: adéu a Àngel Casas, suspensió del pacte de govern i Pla Estratègic del barri del Monestir

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

El Ple de novembre ha servit per acomiadar institucionalment el primer alcalde democràtic de la ciutat, Àngel Casas, així com per formalitzar la suspensió del pacte de govern entre PDECAT-Demòcrates i PSC. Si bé, també ha tingut novetats com l'aprovació del Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, entre d'altres. També pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Un record al primer alcalde de la democràcia, Àngel Casas.

Tal com va anunciar el govern el dia de la seva mort, el Ple de novembre ha començat amb les intervencions dels grups municipals per mostrar el seu condol per la defunció del primer alcalde de la democràcia, el socialista Àngel Casas. Tots els regidors han coincidit a posar en valor la figura conciliadora de l'exalcalde i la tasca feta en un moment complicat, just després de la dictadura franquista. L'alcaldessa ha entregat el llibre de condolències i una fotografia de Casas a l'antiga sala de plens a la família.

Es formalitza la suspensió del pacte de govern entre PDECAT-Demòcrates i el PSC.

Després d'anunciar-se la suspensió de forma gradual del pacte de govern, el Ple de novembre ha acollit la dació de compte del decret d'alcaldia pel qual el regidor socialista, Pere Soler, passa les carteres de Polítiques Comarcals i Ocupació a l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Jaoana Barbany. Només Ciutadans ha votat en contra de la reestructuració de les comissions informatives. L'oposició ha criticat de nou que el pacte s'hagi suspès i no cancel·lat definitivament i ha demanat explicacions perquè es manté l'assessora la plaça de la qual havia estat creada amb la nova tinença d'alcaldia.

El Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc pren forma.

Després de les sessions participatives i d'haver-se a anunciat la vianantització per fases de l'avinguda Cerdanyola, el Ple de novembre ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups polítics excepte l'abstenció d'ICV-EUiA la proposta de Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc feta pel govern municipal. S'hi preveu una inversio de 10,8 milions d'euros entre el 2017 i el 2023 que, a banda de l'avinguda, preveu més carrers de plataforma única que prioritzin el vianant, les bicicletes i el transport públic i nous aparcaments, potenciar i fer nous equipaments, millorar la seguretat i el civisme amb la millota de l'enllumenat, la senyalització i la introducció d'agents cívics, seguir donant suport a la Xarxa d'Entitats, fer noves promocions d'habitatge públic i promocionar el comerç de proximitat amb incentius a les noves obertures i l'atracció de compradors. El Pla es dotarà d'una comissió de seguiment. Si bé, s'ha acordat que els grups facin noves propostes per completar el document i fer-ne una segona aprovació.

El tràmit per licitar el nou contracte de transport urbà no començarà fins a finals del 2018.

Tots els grups han votat a favor de rectificar un punt del Pla tècnic de millores i inversions i de simultània pròrroga de la concessió del servei municipal de transport urbà en autobusos ja que, segons el govern, s'havia indicat que el contracte de transport urbà acabava enguany quan, en realitat, ho fa al novembre del 2018. Això permet no haver de fer, almenys de moment, una pròrroga i encentar els tràmits per fer el nou concurs públic més endavant.

El Junior rebrà la Medalla d'Honor de la ciutat pels seus 100 anys.

Tots els grups polítics han votat a favor de la proposta del govern per atorgar la Medalla d'Honor al Junior FC en l'any del seu centenari. Aquesta és una distinció que s'atorga a les entitats centenàries i que ja han rebut la Societat Coral la Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf i el Sant Cugat Esport FC. Tots els regidors han posat en valor la tasca cohesionadora de les entitats esportives, el mèrit de mantenir-se actius tot un segle i la importància dels socis i els han desitjat molta sort en el futur. El seu president, Rafael Espino, ha agraït les mostres de suport.

Modificació al PGM per poder fer un equipament al xalet de la cruïlla entre l'avinguda Cerdanyola i Torreblanca.

Un cop aplicada la suspensió de llicències per evitar que s'enderroqui i s'edifiqui al xalet i encara en procés de negociació perquè l'Ajuntament passi a ser-ne el propietari, tots els grups excepte el PP han votat a favor de la proposta del govern per modificar el Pla General Metropolità (PGM) amb la voluntat de donar-li ús d'equipament a la parcel·la i, alhora, preveure'n una possible ampliació per una de les ales que crea l'estructura. Els populars consideren que fer la modificació abans d'adquirir l'immoble és pressionar el propietari en les negociacions mentre ERC-MES considera que és la fòrmula idònia.

36a modificació pressupostària de l'any amb menys diners per a la connexió d'aigua per a Can Barata.

El punt més rellevant de la modificació pressupostària que el govern ha portat ha Ple ha estat que l'Agència Catalana de l'Aigua finalment no ha atorgat 600.000 euros al consistori per a la connexió d'aigua de Can Barata sinó que s'ha quedat amb 200.000. Aquest canvi s'ha inclòs al pressupost i el govern ha anunciat que de cara a l'any vinent està tot previst per poder-ho executar amb més esforç de fons propis si cal.

Suport al Manifest unitari del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El Ple de novembre ha donat compte del suport unànime de tots els grups polítics al manifest unitari de la Generalitat, les Diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis sobre el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article