Carmela Fortuny diu que s’ha “municipalitzat” el cap d’any davant les crítiques de Cal Temerari
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Foto: Jordi Pascual
L’Audiència pública del Ple de novembre ha estat marcada pel debat sobre la festa de cap d’any, fins l’any passat organitzada per Cal Temerari i enguany absorbida per l’Ajuntament en el que la tinenta d’alcalde de Cultura, Camela Fortuny, ha qualificat de “municipalització”. Els organitzadors s’han plantat a la sala de plens reivindicant que les entitats han de ser les organitzadores d’esdeveniments a la ciutat i que l’Ajuntament no els hi pot prendre. Ho han fet, a més, amb el suport de més de 30 entitats –entre elles la Unió, l’Ateneu i els Gausacs– i més de 200 suports individuals, gent que segons la tinenta d’alcalde ha estat enganyada per sumar-s’hi al manifest.
Laia Casas, que ha exercit de portaveu de Cal Temerari acompanyada de més d’una desena de persones, ha recordat el que ja havien fet circular a les xarxes durant la setmana anterior, que a l’entitat li surt a compte l’organització de l’esdeveniment perquè pot ajustar preus i fer gairebé tot el treball que implica el cap d’any de forma voluntària. Per a l’Ajuntament, diuen, l’organització suposarà pèrdues. Però Fortuny nega la major, diu que les despeses no creixeran i que un 40% dels ingressos aniran a parar a un projecte social. Així i tot, avança, de cara a l’any següent segurament es farà un concurs públic per organitzar la festa.
La tinenta d’alcalde ha lamentat la campanya a les xarxes iniciada pels fins ara organitzadors que, considera, és una mostra que l’entitat “polemitza contínuament”. A més, diu que Cal Temerari no es veurà tant afectat com plantegen els seus membres perquè el govern ha decidit allargar el Quinto de Nadal, organitzat per la mateixa entitat, el que hauria de permetre compensar en part la pèrdua de l’organització del cap d’any. L’entitat, però, no ha rebut encara el calendari i horari exacte del Quinto i per això s’han emplaçat a una reunió conjunta. Tot i així, lamenten que el govern no ha volgut fer un treball conjunt per definir la festa de cap d’any mentre Fortuny diu que li sap greu no haver pogut arribar a un acord però que a ella no la trobaran “al tot o res”. La tinenta d’alcalde recorda que l’Ajuntament ja es fa càrrec de l’organització del cap d’any jove a encàrrec del Consell de Joves i del de la gent gran a Mira-sol.
També en clau nadalenca però desvinculat al conflicte pel cap d’any, Mariangela Palacios, de l’Associació de Veïns del Centre, ha demanat a l’alcaldessa que no es posin en marxa els llums de Nadal com a senyal de protesta per l’empresonament dels president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmniun Cultura, Jordi Cuixart, així com de mig govern Puigdemont. El govern, però, no ha respost a la proposta de la veïna, que també ha felicitat el govern per la suspensió del pacte amb el PSC i ha preguntat per l’arbrat. Al voltant del procés hi ha hagut altres qüestions que hem inclòs a la contracrònica de la sessió.
Raúl Roja, representant del col·lectiu de conductors d’autobús, ha donat l’altra nota local a l’Audiència demanant lavabos als principis de recorregut de les línies –només dues en tenen–, que les seves propostes siguin escoltades –com la compra d’un nou vehicle que reforci La Floresta– i, alhora, que se’ls tingui en compte quan es planifiquen noves actuacions com ara el transport a demanda a Can Barata, la introducció d’un autobús llançadora fins al pavelló de La Guinardera, la definició de línies i la possibilitat de viatjar en l’autobús amb animals de companyia. La tinenta d’alcalde Cristina Paraira ha acceptat algunes de les deficiències i s’ha justificat dient que el contracte de transport urbà tot just venç l’any vinent. Així i tot, ha instat els conductors a fer una reunió amb ella.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari