Més de 70 professors es formen en assetjament escolar a petició del Consell d’Infants

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La regidora d’Educació, Esther Salat, explica que l’Ajuntament ha aplicat totes les recomanacions que va fer el Consell d’Infants, l’òrgan de participació dels nens i nenes dels centres educatius de primària de la ciutat, sobre l’assetjament escolar. En l’encàrrec del curs passat els participants havien de posar el seu punt de vista sobre la problemàtica i fer propostes concretes perquè el govern i els serveis tècnics del consistori n’estudiessin l’aplicació. En la concreció de la proposta perquè els centres estiguessin preparats per fer-ne front s’ha decidit contractar un expert que ha format, tal com explica Salat, més de 70 professors dels centres de secundària de la ciutat perquè estiguin capacitats per fer-hi front a possibles casos de bullying.

Així mateix, els infants havien demanat protocols concrets perquè els afectats no es quedessin aïllats i sense saber on acudir. És per això que s’ha posat en marxa un servei d’acompanyament als professors que han detectat casos concrets d’assetjament, s’ha fet i es farà formació a l’Oficina Municipal d’Esports, als monitors esportius i encarregats del temps de migdia i s’ampliarà aquesta formació al curs de pares i mares. Perquè la informació arribi als nens i nenes, l’Ajuntament ha dissenyat una activitat de treball de les emocions sota el títol A tu què t’importa? mentre fa seves les campanyes de la Generalitat contra l’assetjament i informa de l’existència del telèfon Infància Respon (116 111) en què les víctimes d’assetjament, familiars, professors i persones vinculades a l’infant que detectin casos d’assetjament poden fer consultes al respecte.

Un cop donat compte del resultat de les propostes del curs passat, la constitució del Consell d’Infants d’enguany també ha servit per fer un nou encàrrec. Aquest cop els nens hauran de fer propostes sobre el reciclatge tenint en compte tant el que es fa a casa –i com es comunica a les famílies que és important millorar en la separació de residus– i què es pot fer amb els residus perquè no vagin a parar directament a un abocador. L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat l’encàrrec fent referència a la campanya de la Generalitat per reduir la generació de residus. Com cada any, els tècnics que acompanyen els infants en les sessions participatives també faran altres consultes com ara quines activitats o quins grups de música portar per a la Festa Major.

Aquest any participen alumnes de cinquè i sisè de primària de 17 escoles públiques, privades i concertades de la ciutat: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d’Alba, Collserola, Creanova, Gerbert d’Orhlac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, l’Olivera, Pins del Vallès, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró. Isaac Rius, del Thau, i Anita Castro, de La Floresta, han estat escollits sotspresidents del Consell per al curs present. Amb la sala de plens atapeïda de familiars, els representants polítics del govern, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC han posat en valor la importància de la participació dels infants, que poden aportar un punt de vista diferent per millorar la ciutat, compartir i debatre idees, conèixer nous companys i conèixer els seus drets i obligacions com a ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article