S’adjudiquen les obres d’urbanització de Can Borrull

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte d'urbanització

Acabat el concurs públic iniciat abans de l’estiu, el consistori ha adjudicat les obres d’urbanització de Can Borrull a l’empresa cerdanyolenca Artífex Infraestructuras per 1.662.697,30 euros (amb IVA), uns 960.000 euros menys que el pressupost inicial de la licitació. Abans d’acabar el mes s’haurà de formalitzar el contracte, el que donarà inici a les obres, que s’allargaran un any i tres mesos.

Abans de l’adjudicació la mesa de contractació, amb l’absència de la cap de Secció d’Obres i Projectes, Maria José Menier, i de la representant de l’oposició, Núria Gibert (CUP-PC) va acordar excloure del concurs Construcciones y Servicios Faus i Gestión Ingenuería y Construcción dela Costa Dorada per no haver donat les justificacions necessàries per a sengles baixes temeràries –ofertes econòmiques inusualment baixes que podrien comprometre el desenvolupament de les obres–. D’aquesta manera, la mesa va haver de triar a l’adjudicació entre les 24 altres empreses que s’havien presentat al concurs. Amb el preu com a únic criteri de l’adjudicació, Artífex ha estat la que ha presentat la millor oferta econòmica a només 30.000 i 50.000 euros de les dues següents millors ofertes.

Durant els darrers anys el projecte d’urbanització ha sofrit modificacions respecte a les propostes que es van fer fa aproximadament una dècada. S’ha reduït el mur verd paral·lel a la carretera de Vallvidrera i s’ha eliminat la rotonda d’accés a Les Planes de manera que no hi ha cap afectació sobre la resta d’infraestructures que passen per la zona. Això ha permès reduir les contribucions especials dels veïns que, a més, també tenen el suport del Consell de Barri amb una partida de lliure disposició que porta acumulant-se diversos anys. El projecte es va aprovar a la Junta de Govern al febrer i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, va dir que s’iniciarien les obres abans d’acabar l’any. Amb l’adjudicació feta i una formalització que es farà durant les properes setmanes, les actuacions podran començar al desembre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article