Jordi Prat, al capdavant de la gestora que dirigeix el PSC a Sant Cugat

per Patricia Cirera

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

 

Foto: Patricia Cirera

 

Ahir, 9 del 9, el PSC de Sant Cugat va convocar una roda de premsa per explicar la situació actual del partit a la ciutat. Es va parlar sobre dos punts concrets, la gestora que ara dirigeix el partit degut a la dimissió al juliol del primer secretari Michael Cáceres, i la decisió que ha pres el PSC de deixar la seva seu i per tant, ja no en té. En aquest sentit el grup municipal socialista, d'acord amb la gestora, i la Federació del Vallès Oest ha decidit exemplificar amb polítiques de reducció despeses. “L’agrupació municipal tanca local però no té cap tipus de deute, està totalment sanejada i amb unes comptes clares”, afirma Pere Soler, portaveu del PSC Sant Cugat. El PSC, però, no és l’únic partit sense seu, tampoc en tenen Podem ni Ciutadans, entre d’altres. Soler assegura que això no afecta a l’èxit de la campanya i que la decisió és temporal. “La gestora no ha de prendre la decisió d’adquirir un local hipotecant el futur de la propera executiva, tampoc volem que el lloguer se'ns computi com a despesa de campanya electoral. L’executiva que sorgeixi en el proper congrés no tindrà les mans lligades  logísticament, i sense presses, si ho creu necessari, cercarà un local”, explica Pere Soler.

En dimitir el primer secretari l’agrupació, aquesta es queda sense direcció socialista local, a partir d’aquí els reglaments del partit estableixen el procediment que s'ha de seguir per arribar a constituir una gestora. És la direcció comarcar en aquest cas qui proposa les persones per formar part d'aquesta. En aquest cas està composada per cinc membres, un president, que en aquest cas recau en Jordi Prat - militant del partit a Terrasssa- , el mateix Pere Soler que n’és el portaveu i tres membres, Montserrat Colldeforns, Lúcio Villasol i Francesc Aguilà. Els membres de la gestora han estat escollits per l’executiva de la Federació del Vallès Oest. Segons explica Pere Soler, el partit té previst fer la convocatòria del congrés entre gener i febrer, per tant, es preveu que aquesta gestora tingui validesa fins al voltant de la primavera del 2016.

Segons Soler, en els últims dos anys el partit s’ha mantingut estable en quant a militants, i el repte és augmentar-ne el nombre, que en aquests moments està al voltant dels 500 afiliats (entre simpatitzants i militants). De cara al 27S Soler diu que “esperem no baixar més del nombre de diputats que hem baixat, amb això ja és suficient”. El portaveu socialista també assegura que la llei electoral tampoc els afavoreix.

L’acte central tindrà lloc a Gavà el 20 de setembre, dia de la rosa, en el qual estarà present Miquel Iceta i Pedro Sánchez. El 14 de setembre, a Terrassa, també tindrà lloc un acte on intervindràn Francina Armengol (secretària general del Partit Socialista a Illes Balears), Miquel Iceta i els quatre candidats de la candidatura de Sant Cugat, Sandra Tiradó, Francesc Aguilar, Pilar Gorina i Pere Soler.   

Respecte a les eleccions autonòmiques, Pere Soler diu que “quan defensem l’estat federal, no és només per Catalunya amb Espanya, sinó que defensem l’extrem màxim del federalisme, això vol dir que els ajuntaments han de participar de les presa de dedicions de les polítiques socials, com les polítiques d’educació, de benestar o d’habitatge”, afirma el portaveu socialista. “La Generalitat ha donat l’esquena als ajuntaments i aquest govern d’unitat de dos partits, no és la solució, no és un govern que es prepari per poder governar Catalunya en els propers anys”, afegeix Soler, i diu que “la indefinició de Catalunya sí que es pot fa un flac favor a l’esquerra, tampoc és certa aquesta confluència d’esquerres perquè hi ha més forces d’esquerres i per tant, no representa la unitat l’esquerra. En aquesta candidatura uns amaguen els president i altres unes sigles que estan en decadència com són les d’ICV”.

Pel que fa a la diada del 11-s, Pere Soler assegura que l’afronten amb normalitat i que es farà una ofrena floral al monument de Rafael Casanoves. “El PSC no permetrem mai que ningú monopolitzi ni faci ideologia de la diada de tots els catalans que van demostrar els anhels del nostre poble i de la nostra història”, sentencia Pere Soler.

“Sembla que no vulguin que es sàpiga que hi ha eleccions, deixen la zona central buida (respecte als cartells electorals) i no hi ha forma de penjar la nostra pancarta”, es queixa Vicenç San Francisco, responsable de la campanya electoral. “No estem d’acord amb l’assignació que es fa de carrers. Una persona estrangera que arriba a l’estació de Sant Cugat per veure el Monestir, només es troba amb una banderola publicitària de les eleccions, situada en el fanal dels quatre cantons, això és patètic”, assegura Pere Soler. “No volen que el ciutadà prengui consciència de la importància d’aquestes eleccions”, afegeix Soler. “Els PSC té molts matissos, si volen confondre a al gent de que es vota sí o no (a la independència) és enganyar a la gent, quan ni tan sols possiblement estem votant al possible president de la Generalitat”, diu Pere Soler. “Són les primeres eleccions en una democràcia occidental en que ens trobem en que el partit que està governant no farà responsabilitats, no farà comptes a la ciutadania del que ha fet, això és molt greu per la democràcia”, assegura Vicenç San Francico.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article