Boehringer Ingelheim inicia els tràmits per ampliar la seva planta a Can Mates

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

Tal com figura al lloc web del consistori i al Butlletí Oficial de la Província del 22 de novembre, l’empresa farmacèutica Boehringer Ingelheim España SA ha demanat la llicència ambiental que li permetrà ampliar la seva planta de producció i comercialització de Can Mates. Ara per ara el tràmit es troba en procés d’informació pública perquè les persones que es considerin afectades puguin presentar al·legacions fins al 22 de desembre. Tota la documentació es pot consultar al Servei d’intervenció en l’ús del sòl, edificació i activitats.

Aquest termini arriba just un any després que el Ple aprovés inicialment una modificació de l’estudi de detall de la parcel·la. Amb aquest tràmit es movia part del sostre previst per ubicar-lo allà on s’ha de construir l’ampliació. Passat el període d’exposició pública, amb el vist i plau de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat, al març va ser aprovat definitivament amb el suport de tots els grups polítics a excepció de la CUP-PC, Ciutadans i el PP, que s’hi van abstenir. Amb l’ajustament de l’ordenament, tots els tràmits passaven a dependre de l’empresa.

L’operació urbanística ha arribat després d’aprovar-se un Programa d’Actuació Urbanística (PAU) i un Pla Parcial d’Ordenació (PPO) ajustant-se a la sentència desfavorable a l’Ajuntament per com va fer l’ordenació de la zona als anys 90. Llavors el consistori havia carregat els sistemes generals –infraestructures com el pont que travessa la via de Renfe– sobre els propietaris però la justícia va dir que hauria de recaure sobre l’erari públic. Per això al juliol del 2016, el Ple va aprovar un endeutament de 15 milions d’euros, 8,5 dels quals van a parar al retorn d’aquests sistemes generals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article