El govern de Valldoreix es marca el repte de buscar finançament per fer un nou edifici per a l’Escola de Música

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

L’espai de l’antic Garden adjacent a la Casa de la Vila de Valldoreix farà un nou pas durant el 2018 per començar a ser la zona d’equipaments que s’ha anat projectant a base de comprar i expropiar els terrenys de l’entorn de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), un procés que ha durat tot el que es porta de mandat i que ha suposat una despesa de prop de 700.000 euros. La zona s’haurà de definir a través d’un procés participatiu però ja està clar que uns 800 metres serviran per construir un nou edifici per a l’Escola de Música, ara ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila.

Per fer-ho, l’EMD aprofitarà una subvenció de 380.000 euros de la Diputació de Barcelona que inicialment s’havia atorgat per arranjar l’aparcament d’aquella mateixa zona d’equipaments. A banda del canvi de destí que tot just tramiten els tècnics de la casa, es demanarà l’augment de la quantia perquè l’obra de la nova Escola de Música es pugui començar ja l’any vinent amb la voluntat de poder iniciar el curs 2019-20 a les noves instal·lacions. Són terminis ajustats, reconeix la vocal Susana Herrada, però, diu, el govern farà l’esforç de complir-los.

Herrada explica que l’ampliació de l’escola és necessària ja que l’espai s’ha quedat petit per als més de 200 alumnes que té el centre i, per això, hi ha consens per no passar el trasllat per un procés participatiu. L’ús de la resta del terreny, però, sí serà una decisió ciutadana col·lectiva que se sustentarà sobre l’avantprojecte en el qual ja treballen els equips tècnics de l’EMD i que té la seva corresponent partida pressupostària reservada a la proposta del govern per al 2018. Falta, però, acabar de determinar com s’acabarà de distribuir l’espai.

És per això que el vocal de la CUP-PC i cap de l’oposició, Xavier Humet, demana al govern que es tingui en compte l’oposició en la presa de decisions i, especialment, per aconseguir un Pla d’Equipaments consensuat amb els veïns. Aquest Pla, explica Herrada, està subordinat al de Sant Cugat de tal manera que l’EMD farà la seva proposta perquè quedi inclosa al document de tot el municipi. Les despeses per desenvolupar aquest Pla i el participatiu que ha de determinar els usos de l’Espai Garden estan inclosos al capítol de béns i serveis.

Pel que fa a inversions, a banda de l’Escola de Música, el govern proposa l’execució del projecte d’adequació i millora del clavegueram d’un tram de la riera del Nonell –amb una reserva de 257.000 euros–, reivindicació nascuda del Consell de Medi Ambient, segons explica Herrada, i que es pretén ampliar a la riera de Badal en base a l’estalvi entre el preu de licitació i del contracte i incorporant romanent de tresoreria. També s’hi han reservat 120.000 euros per arranjar les cruïlles del passeig de Rubí, una actuació que s’haurà de desenvolupar per fases. Com cada any, s’hi preveuen inversions per a l’escola bressol i el Ferran i Clua, a les quals se sumen els 15.000 euros d’expropiacions per posteriorment poder arranjar el carrer del Nard i 10.000 euros en inversió informàtica. Es reserven 20.000 euros per redactar projectes tècnics perquè en els anys següents es puguin concretar i iniciar les actuacions corresponents.

Com cada exercici, es preveu que el conveni amb l’Ajuntament, pel qual l’EMD rep els diners d’alguns dels impostos municipals i paga pels serveis que li atorga el consistori santcugatenc, serà la principal via d’ingressos –6,6 milions, un 97%– i de despeses –2,5 milions, un 76%–. Amb tot plegat, el pressupost previst pel govern per al 2018 serà de 9,1 milions d’euros, molt a prop dels més de 9 milions que s’havien pressupostat per al 2017 ja que la regla de la despesa marcada a nivell estatal impedeix fer grans augments pressupostaris. L’aprovació d’aquests comptes, assegurada tenint en compte la majoria absoluta del grup de govern, es farà en una sessió extraordinària el proper 12 de desembre. A partir d’aquell moment serà públic el document íntegre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article