Adjudicades les obres de rehabilitació de la Unió

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Ajuntament

El llarg camí per fer de la Unió un nou referent escènic –per a teatre i música– al centre de la ciutat comença a veure els seus darrers passos administratius després que el consistori hagi adjudicat l’obra de rehabilitació a l’empresa barcelonina Constructora de Calaf per 4,3 milions d’euros (amb IVA), 107.000 per sota del pressupost de licitació. De les nou empreses –d’un total de 15– que han obtingut la puntuació suficient en els aspectes tècnics referents al coneixement i planificació del projecte ha estat la que ha presentat la cinquena millor oferta econòmica, que suposava el 60% de la puntuació. Si bé, ha superat amb escreix la puntuació tècnica de les quatre empreses que l’han superada en la vessant econòmica.

El concurs públic ha estat presidit pel tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, i amb Álvaro Benejam, portaveu del PP, com a representant de l’oposició. L’obra va sortir a concurs al juny després que el Ple municipal aprovés la posada en marxa del consorci format per l’Ajuntament i l’entitat, també amb dos representants de l’oposició, en aquest cas, Núria Gibert (CUP-PC) i Aldo Ciprian (Ciutadans). La durada del contracte, un cop es formalitzi –tràmit que s’haurà de fer durant la primera quinzena de desembre– és d’un any i mig, el que permetria, si no hi ha retards, acabar l’obra just a l’inici del proper mandat municipal.

Als 4,3 milions d’euros de l’obra cal sumar-li els 326.700 que va costar la redacció del projecte bàsic i executiu i posterior direcció d’obra, un encàrrec que també es va fer via concurs públic al qual es va presentar una única empresa, Dilmé Fabré Torras i Associats. Ja en aquell moment, al maig del 2016, el calendari marcat pel govern era el d’acabar l’equipament durant al 2019, sense determinar el mes. Tot plegat va començar, però, a finals del mandat passat, quan el govern va anunciar la seva voluntat de rehabilitar l’equipament en el marc d’una millora integral del centre i va començar el tràmit amb un concurs de projectes arquitectònics que posteriorment donarien peu a la licitació per redactar el projecte bàsic i executiu.

Durant aquests més de quatre anys no tot han estat bones sensacions. Tal com va explicar Roger Casadellà, dels Tallers de Teatre Sílvia Servan, en una entrevista a elCugatenc al gener passat els participants a col·lectius i seccions de l’entitat tenien la sensació que l’inici d’obres s’eternitzaria i que el consistori no havia previst a temps tots els tràmits urbanístics que calia fer per rehabilitar l’edifici –per exemple, la modificació del Pla General Metropolità–. Això explica, en part, que inicialment el govern anunciés que l’obra es finalitzaria abans d’acabar el mandat i que després digués que les obres serien de dos anys i, per tant, acabarien més tard. Al final, però, el contracte contempla obres d’any i mig però, en acabar-se d’adjudicar, acabaran després de les eleccions del maig del 2019.

El projecte contempla mantenir la platea del teatre i la sala Anselm Clavé però ampliant-ne les mides i garantint, diuen els representants polítics, l’eficiència energètica. Tindrà 400 localitats i dos balcons laterals. L’accés serà a peu pla i se segueix un estudi acústic que pretén garantir una bona sonoritat tant per a teatre com per a música. Això obre la porta a fer concerts de música clàssica a la Unió, tal com contempla el Pla Director de Música Clàssica que el Ple municipal va aprovar el maig passat.

El darrer tràmit abans de començar les obres, tal com va publicar dijous passat Cugat.cat, ha estat la signatura d’un conveni entre el consorci i l’arrendatària, Yuan Pan. Els llogaters reben una indemnització 50.000 euros pel temps que hauran de mantenir tancat el seu establiment i podran reprendre l’activitat un cop s’acabin les obres fins que acabi el contracte l’any 2023.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article