Concurs de propostes arquitectòniques abans d’adjudicar la redacció del projecte de la Mirada

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Escola la Mirada

Tal com ha sortit publicat al Diari Oficial de la Generalitat del passat 4 de desembre, l’Ajuntament ha iniciat el tràmit de licitació per a la redacció del projecte de l’escola d’infantil i primària la Mirada, actualment en barracons al costat de l’Olivera i que es construirà amb fons municipals –un 80% dels quals seran retornats per la Generalitat– al barri de Volpelleres. El concurs públic pretén seleccionar la proposta arquitectònica a nivell d’estudi previ que més s’adeqüi a les bases. El guanyador del concurs serà contractat posteriorment a través d’un procediment de negociat per fer el Projecte bàsic i executiu.

Es tracta, a més, d’un concurs restringit, el que significa que el consistori seleccionarà només cinc de les empreses i persones sol·licitants per participar-hi perquè siguin aquestes les que presentin la proposta tècnica a mode d’avantprojecte arquitectònic. En una segona fase, un jurat decidirà quina és la millor proposta tècnica. Els concursants que arribin a la segona fase rebran una prima de 3.000 euros. Per seleccionar els concursants que passaran de fase, es tindrà en compte l’experiència professional –experiència en obra nova, equipaments, en edificis amb ús educatiu, en immobles sostenibles i premis– i l’experiència dels col·laboradors.

En la decisió final es tindrà en compte principalment (un 80% dels punts) la proposta arquitectònica atenent a criteris com l’adaptació a l’ús i la zona, l’optimització de l’espai, la simplicitat estructural i les estratègies per a l’estalvi energètic, entre d’altres. El 20% restant fa referència exclusivament a l’oferta econòmica. El preu de licitació previst és de 408.000 euros dividits en 165.000 per a la redacció del projecte i en 143.000 per a la posterior direcció d’obra i certificació energètica de l’edifici. Des de la formalització del contracte es preveuen quatre mesos de treball abans de tenir el Projecte definitiu. L’obertura del primer sobre, que obre tot el procediment, es realitzarà el 3 de gener.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article