El Consell del Centre-Est evidencia la preocupació veïnal per l’amfiteatre en licitació

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Diversos veïns dels Jardins del Vallès han acudit a la darrera sessió ordinària del Consell de Barri del Centre-Est per mostrar la seva preocupació pel projecte de construcció d’un amfiteatre al parc, les obres del qual tot just es troben en licitació. Consideren que la construcció d’aquest espai escènic al tocar de les seves llars els produirà problemes de sorolls i de descans, a més que, temen, per si sol no solucionarà els problemes d’incivisme i venda de drogues que poden contemplar cada dia des de les finestres de les seves cases. És per això que demanen que el govern aturi el procés i s’assegui a negociar. Accepten la proposta de millora i tancament del parc perquè tingui un horari d’accés però demanen que l’amfiteatre es construeixi a un lloc que no molesti el dia a dia dels veïns.

Joan Puigdomènech, únic representant del govern que ha acudit a la sessió, diu que el projecte no s’atura però que es buscarà la fórmula per minimitzar l’impacte. Malgrat el que diuen els veïns, assegura que alguns d’ells en tenien constància des de fa temps i que, en qualsevol cas, es pot parlar per trobar un encaix entre les seves reivindicacions i el projecte. Tot i això, reconeix, la licitació no s’atura i, de fet, segons els terminis marcats al perfil del contractant de l’Ajuntament, es podria fer l’adjudicació durant les properes setmanes i començar les obres durant el primer trimestre de l’any vinent. El preu de sortida és de 409.000 euros. “Incorporarem totes les mesures que permetin que aquest projecte, que tira endavant, causi el mínim impacte sobre els habitatges”, clou el regidor.

Ferran Villaseñor, president del Consell, considera que s’ha d’obrir un nou període de negociació per arribar a un pacte entre els veïns i el govern. L’assumpte no és competència de l’òrgan de participació territorial perquè es desprèn de la primera edició dels pressupostos participatius però, davant el debat generat, demana al govern i als veïns que s’asseguin a arribar a un acord. “Tenim un problema de credibilitat, els veïns no es refien que s’acordi que hi hagi només activitats diürnes”, prossegueix, “si cal un compromís del conjunt dels partits, parlem-ne”. Qualifica de “positiva” l’aposta de fer l’amfiteatre però incideix en la necessitat d’arribar a un acord.

Mentre s’espera l’arribada d’aquest diàleg, els veïns han recollit més de 300 signatures en contra del projecte, 250 de les quals ja han entregat a l’Ajuntament, i es preparen per intervenir a l’Audiència pública de la propera sessió plenària, dilluns 18 de desembre. Diversos conciutadans han coincidit a dir que, més enllà del cas concret de l’amfiteatre, les crítiques sorgides als pressupostos participatius evidencien que cal repensar el funcionament tant perquè els participants no sentin que els seus projectes han estat alterats com perquè els veïns directament afectats també puguin dir la seva abans d’executar la proposta.

La resta de la sessió ha seguit per tractar problemes que es repeteixen a cada Consell, com ara els problemes d’aparcament i circulació a Can Magí, l’encara no realitzada connexió d’aigües a Can Barata, les crítiques al sistema de recollida de voluminosos, les millores que falten al carrer de la Creu –i que aniran lligades, diu el govern, a la vianantització de l’avinguda Cerdanyola– així com alguns problemes de civisme i seguretat. Els tècnics han explicat als veïns el document del Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, aprovat al darrer Ple i que incorporarà modificacions en base a les propostes de les entitats i han repassat l’estat d’execució dels diners de lliure disposició que, com a l’altre districte del centre, l’any que ve creixen fins als 20.000 euros. S’espera recollir propostes al gener, validar-les al febrer i aprovar-ne el destí al març.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article