El govern accepta la proposta de Cal Temerari sobre el cap d’any que va rebutjar fa 15 dies

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Campanya de Nadal de l'Ajuntament

La festa de cap d’any d’enguany serà coorganitzada entre l’Ajuntament i Cal Temerari. El govern ha cedit a la pressió de les entitats que havien donat suport als fins ara organitzadors de l’esdeveniment després que totes elles hagin decidit que es faria el Quinto de Nadal però de manera reivindicativa i es potenciaria un cap d’any alternatiu. Els temeraris van ser cridats només un dia després de la decisió sobre el Quinto presa en assemblea per les 35 entitats que havien donat suport a la campanya Les festes populars les fem les entitats per participar en una trobada amb la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny; la directora d’àmbit de Cultura, Cristina Recasens, i el cap de gabinet d’alcaldia, Ramon Luque. En aquesta trobada, explica Julià Mestieri, representant de Cal Temerari, el govern ha acceptat la proposta de gestió compartida que havien fet a finals de novembre.

Tal com explica l’Ajuntament en un comunicat, ambdues parts han decidit “trobar una solució compartida per a la festa de cap d’any”. Expliquen que la decisió sobre el Quinto, “desvinculant-lo de la celebració del 31 de desembre”, ha estat determinant per arribar a l’acord, que permetrà una festa “de caràcter festiu i obert a tota la ciutadania, sostenible i accessible, a preu assequible i lliure d’actituds sexistes o discriminatòries i promovent un oci nocturn saludable i responsable, fent possible la convivència a la plaça Ramon Barnils amb la Festa Fluor de cap d’any per a nois i noies de 13 a 17 anys”. De cara a l’any vinent el govern manté la voluntat de fer un concurs públic i, afegeixen, serà restringit a les entitats que participen de la vida associativa, cultural i esportiva de la ciutat.

Mestieri no entén el motiu de canvi de parer del govern, més encara després de la campanya reivindicativa de Cal Temerari però celebra l’acord. La proposta queda inalterada a excepció de la contractació dels grups musicals, que ja ha fet l’Ajuntament, de tal manera que la barra dependrà totalment de Cal Temerari mentre es farà una reunió per determinar exactament el repartiment de la resta d’aspectes que implica l’esdeveniment. Amb això, l’entitat enviarà un correu electrònic a la resta de representants del teixit associatiu que hi van donar suport a la seva reivindicació i fins i tot s’havien animat a fer una festa de cap d’any paral·lela a la de l’Envelat i conjunta. Mestieri no dubta que acceptaran l’acord i, avança, durant la setmana vinent trauran un comunicat més complet al respecte.

El conflicte entre Cal Temerari i l’Ajuntament va començar a principis de novembre quan l’entitat va encetar una campanya reivindicativa després que el govern els anunciés la voluntat d’absorbir l’organització per part del consistori, el que posteriorment van anomenar “municipalització”. Davant el desacord, i amb el Quinto com a element de pressió, l’entitat va fer públic el cost d’organització per evidenciar que al consistori, havent de contractar el treball que ells fan voluntàriament, perdria diners. La disputa va seguir amb un debat a l’Audiència pública del novembre i amb la proposta d’acord de final de mes, que no va tenir resposta fins la roda de premsa de presentació de la programació de Nadal en què Fortuny va dir que no hi havia marxa enrere. Davant una afirmació tant taxativa, els fins ara organitzadors del cap d’any van repartir fullets informatius al respecte a l’encesa de llums de l’1 de desembre i van acabar decidint el dimecres passat fer el Quinto amb un format reivindicatiu i un cap d’any alternatiu.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article