Una Diada amb la vista fixada al 27 de setembre

per Anònim (no verificat)

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El tram santcugatenc de la Via Lliure. Foto: Luana Valls

Luana Valls i Anna Poquet

Els primers actes relacionats amb la Diada de Catalunya es van començar a celebrar aquest dijous 10 de setembre amb una concentració a les 20h a la Plaça Lluís Millet on es podien anar comprant les torxes mentre el públic gaudia de l’actuació dels bastoners de Sant Cugat.

Les 200 torxes previstes per aquesta primera marxa que se celebrava a la ciutat, es van exhaurir mitja hora abans de començar un recorregut en el qual van participar unes 700 persones. Al davant, una estelada portada per un grup de nens i nenes seguit de les diferents entitats que van organitzar l’acte, representants dels partits sumats a la iniciativa i els bastoners amb una senyera.

Un cop finalitzat el recorregut a la Plaça Rafael Casanova i abans de donar pas al cant d’Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, l’historiador Josep Maria Figueres llegia el manifest d’aquest any de la Marxa de Torxes que va titular amb el nom de Catalunya, terra de llibertat.

El divendres 11 de setembre a les 8:30 ja començaven a arribar les primeres entitats a la Plaça Rafael Casanova en motiu a l’ofrena floral. La primera entitat a donar l’ofrena va ser el CAR Sant Cugat, seguida de diverses entitats esportives de la ciutat, geganters, castellers i diferents partits polítics amb l’excepció de PP, Ciutadans i Unió Democràtica que no s’hi van presentar. A més, la nova formació de Demòcrates de Catalunya va fer la seva ofrena –partit que s’estrenava aquest any com a tal, així com Podem, que ha fet l’ofrena de manera conjunta amb Iniciativa–.

Un cop finalitzada l’ofrena, amb la interpretació final de forma conjunta d'El cant dels ocells, els actes es van traslladar a la Plaça Barcelona on Mercè Conesa va fer el seu discurs institucional de caràcter independentista, marcant en tot moment la importància d’anar a votar el proper 27S. En acabar el discurs, es va portar a terme un concert per part de l’Escola Fusió.

Els santcugatencs a la Via

Després dels actes a la vila, molta gent es va desplaçar a Barcelona per participar en la Via Lliure d’aquest any. Els trams assignats preferentment a les persones del Vallès Occidental anaven del 64 al 73 de la Meridiana, entre el carrer Tolosa i Mallorca. Els santcugatencs estaven en el tram 68 representats amb el color verd.

Tot i que el dia va començar una mica ennuvolat, es va anar destapant i cap a les 15h ja hi havia un sol abrasador. En el tram verd hi eren presents els geganters i els castellers del poble que van amenitzar la jornada amb les seves actuacions. Els Gausacs van anar fent castells i pilars, fins que va arribar l’hora en què es feia la giga-foto amb els punters de cada zona enlairats, i en el moment en què va passar la càmera, es va carrega un 4d7.

Els Gausacs a la Via. Foto: Castellers de Sant Cugat

Els de Sant Cugat van deixar clara la seva posició sobre la sobirania del poble català unint-se als càntics d’independència. Una jornada festiva marcada pel bon ambient, la calor i la reivindicació dels catalans per poder decidir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article