Tret de sortida a les activitats com a Ciutat Europea de l’Esport 2018

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat és des de ja Ciutat Europea de l’Esport. A l’octubre es va donar a conèixer la notícia i des d’aquest cap de setmana, la ciutat ha començat els actes al voltant d’aquesta distinció, que també gaudeixen a nivell estatal Guadalajara (Castella La-Manxa), Antequera (Andalusia) i Santa Lucía (Canàries). Som el cinquè municipi català en aconseguir aquest reconeixement, per darrere de Lleida, Castelldefels, Badalona i Mollet, aquest darrer tot just acaba de tancar els actes. A més, explica Maite Fandos, diputada d’esports a la Diputació de Barcelona, s’hi treballa perquè Igualada prengui el relleu de cara a l’any vinent. És un reconeixement europeu que atorga l’European Capital of Sport Assotiation (ACES).

El tret de sortida d’aquest any que omplirà la ciutat amb més de 200 activitats esportives organitzades tant per l’Ajuntament com per les entitats ha esdevingut una gran festa en què els clubs han pogut mostrar les seves disciplines al carrer amb una marató d’activitats esportives que ha durat tot el diumenge de matí. Aquesta és la millor mostra d’un reconeixement que s’ha aconseguit a través del consistori però amb el suport i insistència del teixit associatiu de la ciutat.

Entre desenes de samarretes de l’esdeveniment i una nova pancarta a la façana de l’Ajuntament, l’acte d’inauguració ha tingut la senzillesa dels parlaments polítics de la mateixa Fandos i del regidor d’Esports, Eloi Rovira. La diputada ha reconegut la importància de la xarxa d’entitats esportives santcugatenques i ha cridat a aprofitar aquest 2018 no només per fer moltes activitats sinó també per millorar instal·lacions, tenir més projecció a nivell internacional i fomentar l’esport com una eina de cohesió social. Considera que haver tingut cinc ciutats europees de l’esport catalanes demostra la vitalitat esportiva que té el país.

Rovira, per la seva banda, s’ha felicitat per la feina feta tant des de l’administració com des dels clubs i s’ha encoratjat a seguir buscant nous reptes esportius per al municipi. Entre ells, figura l’aposta d’atreure turisme esportiu, una fita a la qual ajuda clarament el reconeixement com a ciutat europea de l’esport però també altres com els World Games de la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals, la Volta, campionats de Catalunya, Espanya i internacionals de diversos esports i el treball encara no acabat per poder organitzar l’europeu de clubs d’hoquei de la mà del Junior. El regidor també recorda el nou catàleg de turisme esportiu per atreure visitants des del món empresarial.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article