La mediació nocturna pel silenci, novetat entre les iniciatives dels diners de lliure disposició del Centre-Oest

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Ajuntament

La reunió del darrer dijous del Consell de Barri del Centre-Oest ha servit bàsicament per decidir el destí dels 20.000 euros que enguany corresponen a aquest territori en concepte de diners de lliure disposició, dividits en 8.000 de despesa ordinària i 12.000 d’inversió. La xifra representa 5.000 euros més que l’any anterior ja que el govern ha començat a augmentar la partida de tots els districtes amb la voluntat d’apropar-se als 30.000 per als cèntrics i als 100.000 per a La Floresta, Les Planes i Mira-sol.

Una de les principals novetats és que 2.000 euros de la partida ordinària es destinaran a fer El Silenci, una prova pilot de mediació nocturna entre veïns. No està clar a què es podrien destinar els diners però es reserven per si es pot desenvolupar alguna acció derivada. Els sorolls són un motiu de queixa habitual d’alguns veïns de la zona, especialment de plaça Barcelona. Apunten tant a la càrrega d’espectacles com a les terrasses dels establiments. De moment, l’Ajuntament ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança de sorolls, vibracions i olors, que no incorpora grans canvis pel que fa a la gestió dels sorolls.

Les altres tres propostes que es desenvoluparan durant el 2018 derivades dels 8.000 euros de partida ordinària són la repetició ja per tercer any consecutiu de la festa del Cagatió de Nadal a la plaça de Can Quitèria, una iniciativa nascuda primerencament per part dels comerciants de la zona i que ha aconseguit una gran acollida. Allà mateix es farà la segona de les propostes aprovades, la xocolatada de Nadal. Finalment, també s’hi preveu la realització d’un cicle de música. Són projectes amb una valoració econòmica de 3.000, 1.000 i 2.000 euros respectivament.

Pel que fa a la inversió, s’ha aprovat posar bancs al carrer Girona (1.700 euros), instal·lar llums led al pas de vianants de la cruïlla entre el passeig Olabarria i l’avinguda l’Enllaç (3.000 euros), instal·lar una cistella de bàsquet al parc juvenil de Can Villalonga (3.000 euros) i millorar l’accés a peu pel camí natural de Rius i Taulet al Parc Central (4.300 euros). Són despeses a aplicar durant aquest any ja que estan incloses al pressupost vigent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article