5ª edició dels premis Yuzz a joves emprenedors

per Patricia Cirera

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir 14 de setembre es va celebrar la 5ª edició del premis Yuzz d’emprenedoria per a joves entre 18 i 30 anys. Està dirigit a projectes de base tecnològica.

Primer Lluís Fernàndez,  responsable de projectes de la Fundació Sant Cugat Actiu, va obrir l’esdeveniment i a continuació va tenir la paraula Carles Brugarolas, tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans. Brugarolas va afirmar que amb aquestes iniciatives es pretén que Sant Cugat sigui un espai propici per desenvolupar projectes, que ofereixi oportunitats i sigui més justa. També va destacar que a Sant Cugat estudien el 20% dels universitaris de Catalunya. Recordem que a Sant Cugat i als voltants hi tenen seu Esade Creápolis, la Universitat Autònoma de Barcelona i les facultats de ciències de la Universitat Internacional de Catalunya, entre altres.

“Sant Cugat vol ser una ciutat creativa, vol incitar aquesta capacitat de fer coses i de tirar endavant entre els joves, i per tant oferir itineraris compactes que acompanyen els processos que ajuden a optimitzar l’èxit d’aquests propostes”, afirma Brugarolas. També recorda que hi ha el concurs d’emprenedoria social i cooperatives, el servei d’acompanyament de Vita o el SC Trade Center, que remarquen el compromís de la ciutat amb la creació de feina. Com a dada, Brugarolas assegura que hi ha molt volum d’empreses (unes 3.000) a Sant Cugat respecte al nombre de ciutadans (més de 89.000), i que la mida mitjana d’aquestes és més gran que la mitjana d’empreses de la resta de Catalunya i Espanya.

Un cop fetes les intervencions, es van lliurar els premis als nou finalistes, que rebran formació i assessorament durant set mesos. Els últims sis finalistes han recaigut sobre en els projectes Oloivom, Ubiome, Uniworld, Digra Lowcost, Aperades i Wti. El tercer premi ha estat per Eficook, una eina desenvolupada pel Pol Samuel Mas. És una aplicació per controlar i gestionar  de forma eficaç la compra i fidelitzar als clients dels supermercats. D’aquesta manera l’objectiu és reduir el malbaratament d’aliments, estimat en 32 K per persona/any. Té com a recompensa un any d’estada al Vita Entrepreneurship Center. El segon classificat ha estat el projecte Yeyehelp, creada per Carlos Manuel Guaman i Ismael Rodríguez, que uneix el jovent i la gent gran a través de l’economia col·laborativa, perquè els joves puguin acompanyar a la gent gran a fer gestions i es puguin guanyar uns diners extra. Com a premi tenen una estada d’un any al SC Tradecenter. El guanyador té com a premi un any gratuït a Esade Creápolis i una estada d’una setmana a Silicon Valley. En aquest cas el primer premis va estar per Wavier, creada per Jorge Gómez-Lechón i altres dos socis. És una aplicació on votes pel teu cantant favorit i pagues 20 euros. D’aquesta manera si hi ha un mínim de persones que voten el mateix cantant s’assegura que aquest faci un concert a la ciutat on visquis, d’aquesta manera pagues per avançat i  a un preu més assequible que un concert normal. Amb això es pretén solucionar l’escletxa de finançament que tenen els concert i les productores musicals.

“Tot el que és l’emprenedoria i la innovació m’apassiona i realment és al que em vull dedicar”, assegura el guanyador Jorge Gómez-Lechón.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article