Una “col·laboradora necessària” del cas Palau reordenarà les instal·lacions elèctriques de Can Cadena

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte de l'EMD

Després de quedar desert el concurs públic, el govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, ara presidit per Susana Herrada davant la baixa mèdica de Josep Puig, ha decidit optar per la fórmula de concurs negociat per adjudicar el reordenament de les instal·lacions elèctriques de Can Cadena. Aquest sistema permet a l’administració convidar expressament tres empreses perquè competeixin entre elles de tal manera que el tràmit no passa pel Perfil Contractant municipal.

Tal com van donar compte a la darrera sessió plenària, sense especificar quines altres propostes havien rebut, l’empresa Eiffage Energia serà l’encarregada de fer l’actuació amb un pressupost de 73.800 euros (sense IVA), per sota dels 91.150 (sense IVA) que tenia com a punt de partida el concurs públic que va quedar desert. Aquesta és una empresa multinacional amb seus a Albacete i Madrid i coneguda per veure’s immersa al cas Palau quan l’acusació els va considerar “col·laboradors necessaris”. A la sentència del cas apareixen entre les factures de despeses personals que Fèlix Millet va fer a nom del Palau de la Música.

L’actuació de Can Cadena contemplava l’eliminació del centre de transformació per col·locar-ne un de nou a la carretera de La Floresta, alterar el traçat d’algunes línies de baixa i mitja tensió amb noves esteses i connexions, l’eliminació dels murs de formigó que delimiten el solar amb l’avinguda Mossèn Jacint Verdaguer, la construcció d’un nou armari de distribució elèctrica urbana, una nova escomesa per a la floristeria del xamfrà de la plaça, la substitució de la canonada d’aigua i la reordenació de les telecomunicacions de la zona.

Aquest ha estat el segon concurs en quedar desert en poc temps a l’EMD ja que setmanes abans cap empresa es va presentar al que es va realitzar per a la recollida d’animals morts als carrers de la vila. Segons explica la vocal d’Economia, Elena Degollada, en aquest cas tampoc s’ha aconseguit fer un concurs a través de la modalitat de negociat perquè hi ha empreses que només ofereixen el servei de recollida o el d’incineració. Davant d’això, avui dia la brigada municipal és l’encarregada de recollir els animals i portar-los a la incineradora.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article