L'Associació de Veïns del barri de Monestir presenta la 13a edició de la Festa Major

per Patricia Cirera

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir 15 de setembre l’Associació de Veïns dels barris Monestir i Sant Francesc va presentar la 13a edició de la Festa Major. L’esdeveniment, que tindrà lloc el cap de setmana del 2 al 4 d'octubre, serveix també per presentar les xarxes socials

L’encarregada de l’organització ha estat la comissió de la festa Major de La Xarxa d’Inclusió, composada per 13 entitats del barri. Sorgida d’una necessitat de crear comunitat entre els barris, ja que entre els dos sumen gairebé 18.000 veïns. La Xarxa divideix la seva tasca en quatre comissions: relacional, esportiva, educació i festes.

Aquest any s’ha volgut destacar el grau de participació, ja que el programa ha comptat amb les aportacions d’entitats i dels veïns.

La batucada popular donarà el tret de sortida a la Festa Major, el pregó anirà a càrrec del president de La Lira, Josep Garrell. Els veïns del barri podran gaudir de més d’una trentena d’activitats organitzades per a tots el públics.

Pel que s’ha pogut avançar, hi ha haurà una vintena de food trucks (carro de menjar) que ocuparan el carrer Diputació, també un campionat de 12h de futbol, torneig de petanca i concerts. Altra activitat que el Xavier Asensio, d’Aula de So, ha volgut destacar és el recorregut històric on en racons concrets dos personatges explicaran la història d’aquell lloc. Les activitats de la Festa Major tindran lloc entre la plaça de'n Coll, el parc del Vallès, el parc de Sant Francesc i les pistes de Sant Francesc.

“Animem als nostres veïns i veïnes a que gaudeixin de la festa, tant a nivell gastronòmic com cultural i esportiu”, diu Andrés Ares, president de l’Associació de Veïns.

La coordinadora social de l'Assemblea Cristiana Gil Gal, Rebeca Galán, ha volgut destacar una activitat de caràcter reflexiu, que consisteix en una taula rodona que porta per títol “Els beneficis de treballar en xarxa”, en la qual participarà la Tinent d’Alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer. També hi haurà un servei de punt d’informació sobre drogues.

Entre les associacions participants, a més de l’A.VV, l’Aula de So i l’Assemblea Cristiana Gil Gal, també hi ha l’associació de comerciants i l’Oficina Municipal de l’Esport.

El cartell de la festa, els horaris i emplaçaments definitius es faran públics en els propers dies.

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article