Primer pas del Complex Esportiu de Mira-sol amb el concurs per fer el projecte

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del Pla Especial d'assignació d'usos.

L’Ajuntament ha tret a concurs públic per tenir, en primera instància, la proposta arquitectònica de la primera fase del Complex Esportiu de Mira-sol i, en segona, l’empresa encarregada de fer el projecte. Aquest concurs segueix una doble fase. En primera instància, el jurat haurà de decidir cinc de totes les propostes d’avantprojecte arquitectònic rebudes. En segona, hauran de decidir la proposta completa guanyadora, que donarà peu a adjudicar la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció de l’obra.

El pressupost de licitació és de 230.000 euros (amb IVA), distribuïts en 120.000 pel projecte bàsic i executiu (que inclou el de seguretat i salut), 70.000 ‘er la direcció d’obres i 40.000 en concepte d’IVA. Alhora, els primers concursants rebran una prima de 3.000 euros cadascun mentre els membres del jurat cobraran una dieta de 800 euros. Els membres de la mesa de contractació faran de jurat. Hi formen part el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet; el regidor d’Esports, Eloi Rovira, i diversos càrrecs tècnics.

En les fases de selecció es tindrà en compte l’experiència de l’equip redactor i col·laboradors tenint en compte que és nova construcció, equipament públic d’ús esportiu i que serà un edifici sostenible. En la darrera fase, l’oferta econòmica representa un 20% dels punts mentre els 80% restants tenen en compte la qualitat arquitectònica, la possibilitat d’ampliar-se posteriorment, l’optimització de l’espai, la simplicitat estructural, les mesures d’estalvi energètic, l’aprofitament d’energies renovables i les solucions per reduir el cost de manteniment. Des de la formalització del contracte, que arribarà al final de tot el procés de selecció, l’empresa guanyadora per desenvolupar el projecte.

El concurs públic arriba després de l’aprovació del Pla Especial d’assignació d’usos que marca les bases del complex i que ja va deixar els primers esbossos de la distribució de la zona. El complex preveu nous terrenys de joc, un aparcament, una petita plaça pública, un edifici central i una piscina. Es desenvoluparà per fases i la primera, que és la que es treu a concurs, fa referència a l’equipament aquàtic. Segons el plec de clàusules, l’Ajuntament disposa d’una partida pressupostària de 240.000 euros i un acord amb la Diputació en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 per rebre 1,1 milions d’euros més.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article