Un jutge de Rubí cita a declarar 16 florestans pel tall dels túnels de Vallvidrera durant la vaga general del 8N

per Dionisio Giménez

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Tall als túnels de Vallvidrera el 8N. Foto cedida.

En una breu –per no dir sorprenent– providència, el titular del jutjat instrucció número 4 de Rubí ha citat a declarar per a la primera quinzena de març a 16 veïns de La Floresta per “els fets ocorreguts el dia 8 de novembre...” El text judicial es queda en aquest punt sense aclarir els motius concrets d'una citació que ha ocasionat a La Floresta un profund malestar i preocupació. Això va quedar palès en la nit de dilluns passat, 26, en què més d'un centenar de persones es van agrupar en el Centre Sociosanitari per solidaritzar-se amb els seus conveïns, mostrar-los el seu suport i també, per “estudiar entre tots una campanya de solidaritat i de denúncia” contra el que consideren, tal com va dir d'un dels ponents, “un pas més en l'espiral repressiva del govern espanyol”. L'assemblea es va convocar amb unes hores d'antelació, i si a ella va acudir un gran nombre de veïns es deu, entre altres raons, al fet que les persones afectades per aquesta diligència judicial són molt conegudes al barri, i, a més, implicats en el treball social i reivindicatiu. Les mostres de suport van ser constants durant les hores que va durar l'assemblea informativa.

Els fets que determinen la compareixença en seu judicial d'aquestes 16 persones estan recollits en les diligències prèvies 320/2017-M, a les quals ha tingut accés els lletrats, i es remunten al dia 8 de novembre, durant les mobilitzacions i protestes que van acompanyar la vaga general de Catalunya en protesta per la desmesurada –i en ocasions brutal– actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional contra les persones que esperaven votar en els col·legis electorals. També demanaven l'alliberament dels presos. Aquest dia, a les vuit del matí, als voltants del peatge dels Túnels de Vallvidrera, ​​un nodrit grup de veïns –i altres que van arribar de Mira-sol, Les Planes i Sant Cugat– van escometre una acció pacífica tallant el trànsit, i manifestant als conductors les raons d'una acció encaminada a cridar l'atenció pels danys infligits a més d'un miler de persones. Els que van planificar la protesta van tenir en compte la possibilitat de deixar expedit l'accés en direcció Barcelona, ​​per la carretera comarcal de Sant Cugat, així com un dispositiu d'emergències per al supòsit que fos requerit per algun conductor davant de qualsevol circumstància inesperada.

Durant el transcurs de la protesta, els Mossos d'Esquadra es van personar al lloc i van demanar als manifestants que s'identifiquessin. En negar-se, la dotació policial va abandonar el lloc, sense més discussió. Ara, tres mesos després, se sap que la identificació d'aquests veïns es va poder dur a terme per les matrícules dels cotxes que havien deixat prop del lloc, en una esplanada on acaba el carrer Palmera, un lloc habituat per aparcar, ocasionalment.

Entre les accions de solidaritat anunciades en la nit de dilluns, es compten una roda de premsa, a nivell nacional, prevista per al dia 5 de març, a la plaça Miquel Ros de La Floresta, la divulgació d'un text informatiu i accions concertades amb altres entitats, com Alerta Solidària, entre d'altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article