L'Ajuntament es compromet a trobar una solució per la riera Saladrigues

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

 

Fa com a mínim dos anys que els veïns que viuen al costat de la Riera Saladrigues, especialment al seu pas pel carrer Albercoc de La Floresta, es queixen perquè cada cop que plou brolla aigua del clavegueram i la llera acaba portant aigües fecals. Tal com vam explicar anteriorment, els veïns van presentar queixes a l'Ajuntament i l'ACA però no hi ha hagut mai una solució definitiva.

 

De fet, abans de l'estiu l'equip de govern va anunciar que ja cercava una solució per als problemes de la riera tot i que significava una despesa important. Fins el moment això no s'ha vist traduït en una actuació clara i, de fet, s'han fet afectacions de clavegueram a altres zones de la ciutat mentre que a Saladrigues tot ha seguit igual.

 

Els veïns, però, no han cessat la seva reivindicació que va significar la creació d'una moció conjunta d'ICV-EUiA i CUP-PC que s'havia de presentar al proper Ple. Finalment aquesta ha esdevingut una moció institucional i, per tant, parteix amb l'aprovació segura. A l'argumentari de la moció es fa esment a la importància del medi natural i Collserola, al Reconnecta en verd com a projecte de recuperació de rieres, a la problemàtica amb les pluges i al cas concret de Saladrigues amb la queixa dels veïns. Segons s'explica, la riera ha portat aigües fecals en vuit ocasions durant els darrers 10 mesos i les neteges puntuals no han servit per solucionar el problema.

 

De fet, els acords de la moció no representen una actuació clara sinó un compromís de l'Ajuntament per solucionar la problemàtica. D'una banda demanen que el problema de la riera sigui una prioritat i se cerqui una solució durant els propers sis mesos. D'altra, que mentre això no es faci, les actuacions siguin ràpides per evitar problemes col·laterals. En aquest mateix sentit demanen que l'Ajuntament retiri residus de la riera i comuniqui les accions a les entitats i associacions de La Floresta.

 

L'actuació també arribarà a l'EMD de Valldoreix amb un text similar a aquest. Tal com explica Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, serà la seva formació política la que portarà la problemàtica de la riera Saladrigues a debat a la Casa de la Vila ja que aquest curs d'aigua també passa per Valldoreix. No sap el suport però no descarta que pugui acabar esdevenint també una moció institucional.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article