Mig centenar de persones respon a la crida de Som Escola en defensa de l’escola catalana

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Unes 50 persones s’han concentrat a la porta de l’Ajuntament dimecres a la tarda en defensa de l’escola catalana seguint la crida feta per l’entitat Som Escola i a la qual s’hi ha sumat la Coordinadora d’Associacions de Familiars d’Alumnes (AFA). Entre els assistents hi ha hagut representants polítics de PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC, partits que van donar suport al manifest Per a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català que va fer públic l’entitat al novembre en el Ple de gener.

L’acte ha estat protagonitzat per Eduard Pla com a representant de les AFAs del municipi. S’ha encarregat de llegir el manifest que, amb 10 punts, rebutja les crítiques per adoctrinament i exclusió social davant un model que qualifiquen d’integrador i base per a la igualtat d’oportunitat de tots els infants de Catalunya. Som Escola considera que els valors de l’escola catalana són compartits per la majoria de la societat i per això aposten per consolidar-lo i aplicar millores. Entre d’altres valors, diuen que és un model “compromès amb la democràcia, on la participació, el pensament crític, la resolució pacífica dels conflictes, el respecte a la diferència i els valors de convivència són centrals en la vivència dels infants”.

També l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha pres la paraula per recordar l’ampli suport que el model educatiu vigent té al consistori. “En aquest moment ens trobem en una situació d’altíssima complexitat perquè a través de la imposició del 155 i de la voluntat anunciada pel govern del PP a l’Estat sembla que es vol intervenir aquest model d’escola catalana”, explica, “nosaltres considerem que segregar els infants per raó de llengua és una discriminació inacceptable quan tenim un model d’escola que a través de la integració lingüística ha permès als infants capacitar-se i garantir que els nois i noies tinguin amplis coneixements tant de la llengua catalana com castellana”.

L’acte ha transcorregut amb normalitat i amb membres de partits i entitats santcugatenques desplaçats també a la concentració que s’ha fet a plaça Sant Jaume de Barcelona. Valldoreix també ha viscut la seva pròpia concentració a les portes de la Casa de la Vila, on s’hi han reunit prop d’una quinzena de persones, entre les quals vocals de l’Entitat Municipal Descentralitzada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article