La Marxa Infantil arriba a la 60a edició recordant els orígens

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El proper 8 d’abril –ajornable per causes meteorològiques al dia 15– la Marxa Infantil organitzada pel Club Muntanyenc arribarà a la seva 60 a edició amb una participació que, amb el topall marcat pel Parc Natural de Collserola, es podrà situar per sobre dels 2.000 infants. Les inscripcions ja són obertes al lloc web de l’entitat amb un cost de 13,50 euros, un dels quals anirà destinat a l’Associació TEA Sant Cugat per desenvolupar un projecte d’integració a la ciutat dels nens amb autisme amb tallers i la creació d’un manual destinat als professionals del món de l’educació i el lleure. Així mateix, l’Obra Social la Caixa aportarà un euro extra a la causa per cada inscrit. Es podran fer aportacions extra a través de la Fundació del club.

El recorregut d’aquest any serà de 10,2 quilòmetres, amb un desnivell de 200 metres, dues parades de control i la participació de nens d’entre 7 i 12 anys. Silvano Bendinelli, president del Club Muntenyenc, explica que enguany s’ha alterat el recorregut per portar-lo cap a Can Coll i així donar-li un valor naturalista i paisagístic més important. S’hi combinaran senders i pistes forestals. L’entitat posa en valor la tasca dels voluntaris en aquesta jornada i també la implicació de l’Ajuntament, comerços i entitats. L’artista santcugatenca Imma Pueyo ha estat l’encarregada de dissenyar el logotip que es canvia aproximadament un cop al lustre.

Ella mateixa amb Joan Tortosa i Xavi Grau ha conformat el jurat del concurs de cartells i dibuixos per a la samarreta. El dibuix de Gala Fuster, de 7 anys i alumna de l’escola Pins del Vallès, ha estat elegit com a cartell mentre la samarreta estarà il·lustrada amb un dibuix d’Alícia Álvarez, de 10 anys i alumna de l’escola Santa Isabel. Els 22 dibuixos finalistes es poden visitar en una exposició que acull la seu de l’entitat. Hi han participat les escoles Gerbert d’Orlhac, Pins del Vallès, Santa Isabel, l’Olivera, Collserola, Joan Maragall i Thau.

L’edició d’enguany també té un toc especial per arribar a la 60a edició. És per això que la presentació, realitzada dijous a la tarda a la seu del Club Muntanyenc, ha estat acompanyada d’un reconeixement als voluntaris que van fer possible la primera edició al desembre del 1959. Després de guardar un minut de silenci pels socis morts, els representants de l’entitat han recordat que la primera edició es va començar a pensar l’any 58, quan el club encara era per força la delegació santcugatenca del Club Montañés Barcelona, però no es va arribar a fer aquell any ja que la Falange va intentar apoderar-se de l’organització. Avui dia molts dels voluntaris del 59, que han rebut una rèplica de la portalada del Monestir com a recordatori i reconeixement, segueixen vinculats a l’organització de l’esdeveniment.

A la presentació de l’edició d’enguany hi han participat representants del club; el regidor d’Esports, Eloi Rovira; un representant de l’Obra Social la Caixa; d’Amat i de l’Associació TEA. Rovira ha destacat la importància de l’esdeveniment per als infants de la ciutat i també per a l’arrelament al poble, en conèixer, gaudir i respectar l’entorn natural. Considera que afegir el valor solidari li dóna un plus. Bendinelli, per la seva banda, ha agraït la implicació de l’Ajuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article