La Junta de Govern aprova definitivament el projecte de naturalització de la riera de Can Cabassa

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La Junta de Govern local ha donat el vist i plau definitiu al Projecte executiu per a la millora i naturalització del Torrent de Can Cabassa, entre el passeig del Nard i el carrer Pompeu Fabra. Ho ha fet després d’haver deixat el projecte en exposició pública durant un mes. La redacció del document va ser externalitzada amb un concurs públic i aprovat inicialment per la mateixa Junta de Govern el 28 de març del 2017. Durant el període d’exposició pública no s’ha rebut cap al·legació i, per això, ha estat aprovat automàticament de forma definitiva, fent-se oficial amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província el passat dia 23.

Tal com es va presentar durant l’any passat al Consell de Barri de Mira-sol, aquest projecte té com a principal objectiu solucionar els problemes de drenatge i erosió del traçat que havien provocat problemes en algunes de les cases ubicades al costat de la llera. S’aprofita per construir un espai d’integració urbana que fins i tot ha de permetre passar d’una banda a l’altra de la riera. Naturalea ha estat l’empresa encarregada de fer el projecte. Tal com van explicar en una xerrada a principis de l’any passat a la Casa de Cultura, la ubicació de socs per acumular l’aigua de les pluges i frenar la intensitat, l’adaptació del terreny per filtrar més ràpid –evitant la proliferació del mosquit tigre– i la creació de camins per al passeig són les principals apostes de la proposta.

Amb aquest sistema es permet reduir la càrrega del clavegueram en els períodes de pluja i es fomenta que l’aigua caiguda vagi a parar als aqüífers que alimenten la ciutat. En base al projecte aprovat es podrà fer la posterior licitació d’obres, pas indispensable per començar l’actuació. Mentrestant, tal com va anunciar el govern en algunes de les trobades del Consell de Barri de Mira-sol, treballadors municipals han fet algunes actuacions de neteja a la zona.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article