Els florestans investigats critiquen una “causa general contra l’independentisme”

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Desenes de veïns i companys han donat suport als 16 florestans citats a declarar al jutjat número 4 de Rubí pel tall dels túnels de Vallvidrera durant la vaga general del 8 de novembre en la primera roda de premsa que han realitzat per donar a conèixer el cas. L’advocat David Aranda, membre de l’organització antirepressiva de l’esquerra independentista Alerta Solidària, ha qualificat la causa com la repressió i judicialització d’un conflicte polític, com és la força de l’independentisme a Catalunya. Segons explica, es tracta d’una macrocausa iniciada paral·lelament per la Fiscalia i que, de moment, ha afectat, a banda del Bloc florestà, a desenes de persones a Barcelona, Girona i Igualada.

Davant això, criden a acudir dimecres a les 10 del matí als jutjats de Rubí per concentrar-se en suport als florestans investigats. Del calendari judicial només tenen coneixement, fins el moment, d’aquesta primera citació i d’una segona el dia 15 que, avança Aranda, segurament es cancel·larà. En cas d’acabar condemnant els acusats, les penes poden oscil·lar entre tres mesos i tres anys de presó. Si bé, l’advocat confia que aquest afer tindrà poc recorregut ja que el sumari apunta a desordres públics que suposen danys a persones i objectes que en cap cas es van produir durant la protesta. Critica, a més, que no es va identificar cap persona en concret sinó que es van prendre les matrícules dels cotxes estacionats a un aparcament relativament proper, amb l’absurd que fins i tot han citat a declarar una persona que en aquell moment, diu, estava de viatge.

Aranda valora que l’Estat no ha estat capaç de tolerar l’autoorganització demostrada durant el referèndum de l’1 d’octubre i les vagues generals del 3 d’octubre i el 8 de novembre i per això ha actuat penalment, demostrant, al seu parer, que “el règim franquista no estava mort”. El tall a la C-16 va ser, de totes les interrupcions de vies de comunicació que es van produir a Sant Cugat, la que menys va durar, facilitant, a més, una via alternativa de pas. Per això, valora Ramon Piqué, veí i activista florestà, les citacions posen en dubte “el dret a dissentir”. Davant la situació viscuda pels seus veïns, crida a organitzar-se i mostrar solidaritat perquè, recorda, només van fer ús del seu dret a vaga per “demanar l’alliberament dels presos i desplegar la República”, dues fites a les quals no renuncien.

Xènia Amorós, una altra veïna i activista del barri, ha estat l’encarregada de llegir el manifest de suport a les persones investigades. El text assegura que aquesta és una “causa general contra l’independentisme” que intenta fer callar “aquelles persones que vam sortir al carrer per dir que no tenim por”. Reivindicant, de nou, l’organització i solidaritat, diuen que l’1 d’octubre i a les dues vagues posteriors es defensava “el dret a votar el nostre futur com a país”. A la roda de premsa han acudit regidors de la CUP-PC i ERC-MES així com la diputada cupaire Gabriela Serra i el secretari general de la CGT a Catalunya, Ermengol Gassiot.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article