Nous elements als parcs i a la via pública, protagonistes dels diners de lliure disposició de Mira-sol

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Consell de Barri de Mira-sol, reunit el passat dimecres, ja ha decidit el destí dels 90.000 euros que corresponen al districte en concepte de diners de lliure disposició. L’exercici present partia de l’acord previ de totes les entitats de reservar una partida, finalment de 15.000 euros, per redactar el projecte de cobertura de la pista de Mas Gener. Aquest va ser un acord del Consell d’Entitats l’any passat ja que es proposava fer durant el 2017 el Pla Especial i al 2018 el projecte, no podent traspassar els diners d’un any a l’altre; una norma que topa amb el funcionament del Consell de Barri de Les Planes on, amb el mateix pressupost, l’equip tècnic de l’Ajuntament accepta portar part dels diners de lliure disposició d’un exercici a un altre sempre i que estiguin vinculats a una partida aprovada.

Tot i la diferència entre districtes, l’acord ha estat pres i complert deixant els 75.000 euros restants oberts. Després d’un període de votacions –sumant els rebuts per cada projecte, 118 vots en paper i 1.115 digitals–, Mira-sol podrà desenvolupar set altres projectes que tenen la via pública com a principal protagonista. S’hi preveuen tendals per fer ombra a les zones de joc infantil (5.000 euros), fer un parc infantil a l’entorn de l’escola Catalunya (10.000 euros), construir una pista esportiva a Can Mates oest (24.000 euros), adaptar el pont de Can Rabella (14.500 euros), instal·lar bancs a l’entrada de les escoles (5.100 euros), instal·lar un ping-pong a l’espai públic (6.000 euros) i, l’únic que no implica construcció o instal·lacions, fer un projecte educatiu sobre el camí escolar a l’escola Catalunya (6.000 euros). Tots ells sumen 70.600 euros, deixant com a primera proposta sense suports suficients la instal·lació d’un bicibox a l’estació de Ferrocarrils de Mira-sol (12.000 euros).

Mas Gener, a banda de la cobertura de la pista, també ha estat protagonista pel compromís que el Ministeri de Foment ha pres davant la intermediació del PP local per situar la protecció acústica del barri com a obra prioritària. L’administració estatal reconeix que se superen els nivells de so saludables i, per això, ha pres la decisió després d’anys de reivindicació dels veïns. Si bé, encara no hi ha calendari per a l’actuació. D’altra banda, l’Ajuntament ha pres el compromís de seguir de prop l’afer i acompanyar judicialment els veïns, tal com es va aprovar en una moció al Ple municipal, tot i que quedant en l’aire si es personarà com a acusació o només els acompanyarà.

Queden encara pendents de determinar el cobriment de les rieres de Can Cabassa i el Xoriguer, ja que aquesta segona encara està mancada d’un informe que ha de fer l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Respecte a la proposta inicial, els calaixos són més petits permetent menys impacte ambiental. Alhora, el govern reconeix un retard en el tràmit per iniciar la primera fase del Complex Esportiu de Mira-sol, de la qual actualment es licita la redacció del projecte. Com a molt aviat les obres podrien començar a finals d’any, diuen.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article