El nucli est tindrà plaques explicatives dels carrers

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Consell de Barri del Centre-Est ha decidit el destí final dels 20.000 euros de diners de lliure disposició que corresponen al districte. Partint de la proposta feta pel consell d’entitats i que ha tingut un únic vot contrari, la segona idea amb més aportació econòmica és la de col·locar plaques explicatives sobre els carrers al nucli est. Es tracta de complementar els noms dels carrers amb informació sobre el sentit del nomenclàtor. S’hi destinaran 3.000 euros del pressupost d’inversió i s’haurà de decidir en quins carrers aplicar la mesura.

Està empatada pel que fa a diners amb la instal·lació d’una taula de ping-pong al barri de Can Magí i precedida per la climatització del local social de Can Barata, l’únic equipament municipal que es disposa al barri i on també s’instal·larà, fora dels diners de lliure disposició, un desfibril·lador –tot i que encara no hi ha calendari marcat–. Aquesta actuació suposarà una inversió de 3.500 euros. Les dues darreres accions a realitzar com a inversió seran l’adquisició d’un equip d’àudio propietat del Consell i que serà custodiat per l’Aula de so, amb un cost de 1.500 euros, i de cadires i ordinadors que seran a la seu del Club Muntanyenc, amb un cost de 1.000 euros.

Pel que fa a la despesa ordinària, les entitats del Centre-Est s’han decidit per fomentar un any més el cinema a la fresca de Volpelleres amb 1.675 euros que es destinaran a les hores del personal ja que es compartirà l’equip amb el districte de La Floresta. És exactament la mateixa quantitat que es destinarà per fer una jornada sobre el passat romà de la ciutat, amb referències directes a Coll Favà per la via Augusta i a l’antic castrum de l’entorn de l’actual Monestir. Serà una activitat promoguda per l’Associació d’Egiptologia.

L’Associació de Veïns de Can Magí disposarà de 1.300 euros per organitzar una festa infantil, la de Volpelleres 1.000 per seguint desenvolupant les activitats del Volpelleres Batega mentre s’ha decidit destinar un miler més d’euros a fer activitats sobre la dona i contra el racisme, en una proposta nascuda de la Xarxa del Monestir-Sant Francesc. L’Associació de Veïns de Can Barata disposarà de 850 euros per una jornada de tallers i jocs al barri i, finalment, el Grup d’Estudis Local podrà recuperar l’exposició sobre la Delphi que es va fer l’any 2009 amb els 500 euros restants.

Aquest darrer punt ha estat l’únic que ha portat una mica de debat en la decisió del Consell de Barri sobre els diners de lliure disposició del 2018 ja que el representant de l’Associació de Veïns del Centre-Est demanava reconèixer els treballadors de la Delphi, Condiesel i Lucas i no només, com s’indica com a títol a la proposta, a l’empresa en si. Tot i que el president del Consell, Ferran Villaseñor, li ha explicat que es tractava d’un resum i que l’exposició reconeix la tasca dels treballadors, no ha canviat el sentit de vot de l’entitat que considera, a més, que recuperar una exposició del 2009 no té sentit si no s’actualitza.

La resta del Consell de Barri del Centre-Est en què s’ha tractat aquest afer ha girat al voltant de temes recurrents, com ara les queixes per l’estat de les voreres i el paviment d’alguns carrers, la manca d’activitats culturals i connectivitat del barri del Monestir amb la resta del municipi i la inexistència de plaques amb el nom de la via a carrers com Migdia i Sant Domènech. La mobilitat també ha portat debat ja que l’AMPA de l’escola Collserola ha advertit que la conversió de l’avinguda de Ragull en una única direcció està derivant el trànsit cap al carrer de l’Abat Biure, zona escolar que hi ha entre el Collserola i l’institut Pla i Farreras. Si bé, Villaseñor no ha pogut dir gaire més que traslladar aquestes inquietuds a les àrees corresponents ja que cap membre del govern ha acudit a la sessió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article