Presentació institucional del programa d’actes de la Ciutat Europea de l’Esport

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Tots els parlaments han tingut com a primer agraïment les entitats esportives de la ciutat, que s’han mirat la presentació del programa d’actes de la Ciutat Europea de l’Esport des de sota de l’escenari al Siglo del Mercantic. Les més de 200 activitats recollides al programa i les bones paraules dels representants polítics han topat amb el format de l’acte elegit, carregat d’institucionalitat tant pel que fa al contingut com per les formes –els polítics han encapçalat l’acte i han acabat amb una foto de família–. Això, però, no és incoherent per al govern ja que, en paraules de Conesa, “l’Ajuntament no tindria la força si les entitats no fossin al seu costat”.

El reconeixement com a Ciutat Europea de l’Esport es va fer oficial per part de l’European Capital of Sport Assotiation (ACES) a l’octubre reconeixent els valors esportius del municipi. Segons el regidor d’Esports, Eloi Rovira, hi ha vuit grans punts que s’han tingut en compte en el reconeixement: ser una ciutat saludable, tenir bones instal·lacions, gaudir d’inversió esportiva, acollir excel·lència gràcies al Centre d’Alt Rendiment (CAR), abastir-se d’un ampli teixit social, celebrar molts esdeveniment, desenvolupar programes de pràctica esportiva i treballar en equip. El programa Activa’t, que recull les més de 200 activitats que es realitzaran com a Ciutat Europea de l’Esport entre el març i l’agost, intenta ser una mostra d’això començant amb les passejades guiades per Collserola els diumenges i acabant el 19 d’agost amb els CPIRSA World Games organitzats per Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

Tot i que al gener ja es va fer una arrencada oficial amb activitat simultànies de les entitats esportives, la presentació del programa ha servit per donar a conèixer els ambaixadors com a Ciutat Europea de l’Esport, la nedadora Gemma Mengual i el tennista Àlex Corretja. Tots dos han agraït la confiança per ser ambaixadors i, alhora, han posat en valor l’evolució de la ciutat cap a un model més esportiu tant des de la perspectiva de les instal·lacions com de la via pública. “L’esport és molt més que sortir a córrer”, ha reivindicat Corretja en referència a tots els valors col·lectius que té associada la pràctica esportiva.

D’això s’ha encarregat de treure pit també l’alcaldessa, Mercè Conesa, que considera que des de la creació de l’OMET la ciutat ha apostat per una pràctica esportiva que superi les diferències físiques, psíquiques i econòmiques: “Ningú pot quedar enrere contra cap condició”. L’esport travessa la gestió pública, privada i les entitats permetent fer, al parer de l’alcaldessa, projectes cohesionadors i noves instal·lacions que sempre són un repte per a l’encaix. “Les ciutats que saben on volen anar i volen arribar lluny no se les pot aturar”, ha clos l’alcaldessa.

A l’acte també han acudit el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la diputada d’esports a la Diputació, Maite Fandos, que han destacat els valors esportius de Sant Cugat des de la predisposició de l’espai públic a l’existència del CAR. En clau de país, han situat la ciutat com capdavantera tant pel que fa a pràctica esportiva com a nombre d’entitats que, en molts casos, arriben a ocupar categories superiors dels seus respectius esports. El programa d’activitats distingeix els actes amb cinc indicadors: esport, formació i valors; esport i dona; esport per a tothom; esport i empresa, i esport de competició.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article