Punts del govern al Ple d’abril: PGM, superàvit i Pla d’Acció de Promusa

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple d'abril ha estat marcat per diversos tràmits urbanístics, una modificació pressupostària i, sobretot, per Promusa i el finançament de noves promocions d'habitatge de protecció oficial. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Suspensió de llicències a La Floresta i Valldoreix per reordenar zones verdes.

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i el regidor no adscrit han votat a favor de la suspensió de llicències a diversos espais de La Floresta i Valldoreix –la Masia Rosàs, uns terrenys a la part alta de la carretera de Vallvidrera al seu pas per Valldoreix, un vial previst al costat de l’estació de Ferrocarrils i la gran zona verda de l’entorn de la Barceloneta– per iniciar així una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que haurà de servir perquè l’Ajuntament obtingui zones verdes, segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, d’un únic propietari i via tramitació urbanística, és a dir, sense compensació econòmica, i per esborrar el vial de l’estació. L’acció definitiva suposarà moure aprofitaments.

Projecte d’urbanització a Can Sant Joan

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i el regidor no adscrit han votat a favor d’una complementació a una modificació del Pla Parcial del polígon de Can Sant Joan amb la voluntat de poder encabir l’activitat hotelera que es va anunciar mesos enrere. Es tracta d’un ajust tècnic per permetre’n l’edificabilitat alhora que marca les bases de la urbanització de l’entorn, ja aprovat inicialment, tot i que aplicant uns petits canvis pel que fa a mobilitat a partir d’un informe del Ministeri de Foment, que demana un nou carril d’accés a la B-30. L’Ajuntament ha demanat desenvolupar-lo per fases.

4 milions de superàvit per al pressupost del 2018.

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, Ciutadans i PSC han votat a favor de la setena modificació del pressupost del 2018 que té com a principal punt la incorporació de prop de 4 milions d’euros de superàvit de l’any anterior per a fer inversions financerament sostenibles, amb accions com un contracte per al control de soroll al municipi, l’adquisició d’una nova deixalleria mòbil i actuacions a equipaments esportius, entre d’altres. En matèria econòmica tots els grups a excepció de Ciutadans, que s’ha abstingut, també han permès aprovar una modificació de l’ordenança fiscal que permet subvencionar fins un 50% de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a aquells propietaris que posen el pis a disposició de de Promusa a canvi d’un lloguer per sota del preu de mercat. Ara es preveu que la rebaixa sigui incrementada a 5 anys. També s’incorpora el manteniment de la zona blava i l’àrea verda com a taxa a falta de desenvolupar el reglament que la reconegui com a tarifa, tal com demana la nova legislació.

Ampli debat sobre el Pla d’Acció de Promusa

PDECAT-Demòcrates, ICV-EUiA i PSC, amb l’abstenció en bloc de la resta de grups, han votat a favor que l’Ajuntament transfereixi a Promusa dos milions d’euros anuals (3,8 al 2018) durant un quinquenni perquè l’empresa pública d’habitatge pugui fer noves promocions a partir dels pressupost del consistori. Aquest punt, que tenia consens, però, està lligat al Pla d’Acció 2030 ja aprovat tant al Consell d’Administració com a la Junta General de l’empresa pública, un document que gran part de l’oposició posa en dubte per, diuen, no haver estat consensuat i fer una previsió que no veuen ben planificada. No ho veu així el govern que considera que és un pla complet que completa la previsió del darrer creixement residencial que pot fer el municipi.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article