CCOO denuncia la direcció de Promusa per presumpta discriminació laboral

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La secció sindical de Comissions Obreres (CCOO) a l’empresa pública municipal d’habitatge, Promusa, ha decidit presentar una denúncia contra la direcció de la companyia per un presumpte cas de discriminació laboral a una treballadora. Segons van explicar en assemblea, es tracta del veto a una treballadora que va intentar participar a la mesa de negociació on, diuen, no només participen delegats sindicals. Després de consultar els serveis jurídics del sindicat, creuen que tenen la suficient raó per emprendre accions legals a través d’Inspecció de Treball. La proposta d’iniciar el tràmit de la denúncia s’ha pres per unanimitat de l’assemblea de la secció sindical.

Segons ha pogut saber elCugatenc, els participants en la taula són generalment els delegats sindicals escollits pels propis treballadors amb el suport de CCOO o qualsevol altra de les forces que aconsegueixen representació. Si bé, el debat es troba en la incorporació de la gestió de la zona blava d’aparcament a l’empresa després de la seva municipalització i amb la corresponent subrogació de personal ja que es va fer després d’haver-se escollit els tres delegats deixant aquesta nova àrea de servei de Promusa sense cap representant específic que defensi les seves reivindicacions.

El punt de discòrdia és, per tant, si és possible incorporar una persona sense el càrrec de representant sindical a la mesa de negociació amb l’argumentació d’aquest canvi estructural a Promusa. Mentre l’empresa ha evitat l’entrada, CCOO considera que, tenint en compte els precedents, no té sentit el veto: “La part social considera que l’empresa està possiblement discriminant a aquesta treballadora. Cal no oblidar que en aquesta empresa hi ha precedents, com per exemple dues treballadores que assistien a les reunions de la mesa de negociació del conveni”.

A data de publicació d’aquest article, un mes després de l’acord del sindicat i més d’una quinzena després d’haver demanat explicacions des d’aquest diari, cap font institucional s’ha pronunciat al respecte. L’única referència pública d’aquest afer va ser la pregunta que va llençar la portaveu d’ERC-MES, Mireia Ingla, al Ple municipal de març a la qual l’alcaldessa, Mercè Conesa, no va donar resposta ja que, diu, en aquell moment només tenia el comunicat de CCOO. Es va comprometre, però, a donar explicacions als grups polítics tant bon punt tingués més informació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article