El Bloc Florestà celebra una festa de solidaritat amb els investigats per la vaga del 8N

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Amb la voluntat de seguir visibilitzant el cas dels 16 florestans citats a declarar per haver tallat presumptament els túnels de Vallvidrera durant la vaga del 8 de novembre passat, el Bloc Florestà ha celebrat una gran festa de germanor que ha tingut el parlament dels encausats i la presència de Roger Español, el ciutadà que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma en el marc de l’operació policial contra el referèndum de l’1 d’octubre, com a principals actius. Una paella popular, actuacions musicals, la venda d’insígnies per l’alliberament dels presos i de samarretes han posat la part més solidària i lúdica a Més de 155 raons per a la solidaritat.

Els encausats recorden que el 8 de novembre va haver una vaga general per defensar el dret a vot després de l’intent de l’Estat d’aturar el referèndum sobre la independència celebrat el mes anterior. Si bé, des del principi han advertit que es tracta d’identificacions arbitràries derivades de l’anotació de matrícules de vehicles aparcats a prop del lloc dels fets per part dels Mossos d’Esquadra. Consideren que vivim “una repressió pròpia de sistemes autoritaris” que té la seva traducció palpable amb ferits, llei mordassa i persecució a l’independentisme, segons el seu manifest.

Davant un procés judicial ja obert i que seguirà el proper 17 de maig, criden a acudir de nou a manifestar-se al davant dels jutjats de Rubí per rebutjar “un escenari de violència i repressió” i mostrar el seu compromís “amb la República votada l’1 d’octubre”. Tot plegat demostra, denuncien, la manca de voluntat per trobar una solució política al debat nacional. I, recorden, és “una repressió patida des de fa anys i dècades”, recordant especialment els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans dels anys 80.

Español, per la seva banda, ha acudit amb el seu grup de música per amenitzar la jornada i sumar-se a la solidaritat engegada pel Bloc Florestà amb els 16 veïns investigats. Ha aprofitat l’ocasió, amb un breu parlament, per reivindicar l’esperit de l’1 d’octubre, la unió de la gent, la solidaritat i la República. L’acte ha comptat amb la presència de Titot (cantant de Brams) fent un espectacle d’humor com a Josep Maria Cantimplora.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article