Més d’un centenar d’amics de Romeva posen les bases d’un nou col·lectiu per donar-li suport

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sota el lema Free Romeva més d’un centenar de persones s’han donat cita dimarts a la tarda al Mesón per tal d’estudiar la possibilitat de crear un col·lectiu de suport a Raül Romeva, conseller cessat pel 155 en presó preventiva i veí de la ciutat. Amb persones vingudes també de Caldes de Montbui, on va residir l’exconseller, així com del Departament d’Interior i entitats i col·lectius santcugatencs en què hi participava, com els Castellers, s’ha acordat tirar endavant un seguit d’accions que permetin visibilitzar la causa per l’alliberament dels “presos polítics”.

De moment, ja està assegurat un concert solidari el proper 25 de maig a la plaça de Barcelona organitzat per ERC; un “sopar groc” per recollir uns 30.000 euros –seguint el model del realitzat a Vilafranca del Penedès al març– el 31 de maig organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Castellers, i l’acte sobre repressió que el Comitè de Defensa de la República (CDR) ha organitzat pel proper 9 de juny amb el periodista Jesús Rodríguez, l’activista antimilatista Gabriela Serra, l’expressa Laura Riera i l’exiliat Enric Duran, que arran de la creació del col·lectiu introduirà una reivindicació també en clau local.

A Caldes preparen també un acte de suport, sumat als que ja s’han fet coodinadament amb l’ANC. També alguns treballadors del Departament d’Exteriors han anunciat que seguiran fent iniciatives com l’enviament de cartes, confecció de pins i mobilitzacions de suport a Romeva. Els Gausacs també aprofiten cada actuació castellera per mostrar la banderola amb el lema “Raül et volem a casa” i el col·lectiu llacets, meduses i faldilles ha pres el relleu al CDR en la col·locació de llaços grocs al carrer, que des de fa un parell de trobades es complementen amb cartells demanant l’alliberament de Romeva. Mentrestant, l’ANC manté la seu local oberta per fomentar accions i altres companys i coneguts de l’exconseller estudien altres accions d’impacte.

A falta de concretar com s’organitzarà i quin nom tindrà el nou col·lectiu, la trobada ha servit per fer una primera pluja d’idees en què s’ha fet palesa la necessitat de combinar els actes petits amb d’altres que permetin projectar la reivindicació a nivell internacional. És per això que, mentre s’estudia la possibilitat de seguir amb accions en clau local, es plantegen accions més grans com l’estesa d’una imatge gegant de Romeva al Turó de Can Mates i la realització de manifestacions, concentracions o demostracions castelleres al voltant de les presos d’Alcalà Meco, Soto del Real i Estremera. No es descarta tampoc la possibilitat de fer algun acte amb eurodiputats que han donat suport a Romeva i aprofitar la Festa Major per visibilitzar la causa.

Durant les properes setmanes el grup impulsor acabarà de trobar l’encaix de les propostes rebudes en la pluja d’idees per fer un retorn i fer una segona trobada en què tot estigui més concretat. Queden encara debats oberts com fins a quin punt el nou col·lectiu ha de reivindicar només la figura de Romeva o si també ho ha de fer de la resta de “presos polítics” catalans, de l’Estat o d’arreu del món.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article