Ple de maig a l'EMD: CDR, antifeixisme i preus públics

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

El Ple de maig de l'EMD de Valldoreix ha estat marcat pel procés amb una moció de suport als CDR i una altra per proclamar-se vila antifeixista. També s'han tractat altres assumptes com la modificació de preus públics i un ajust pressupostari.

El grup municipal de PDECAT-Demòcrates-Actuem passa a anomenar-se PDECAT-Actuem.

El que va començar sent el grup municipal de CiU i posteriorment PDECAT-Demòcrates-Actuem ha canviat de nom després de no tenir cap representant de Demòcrates per passar a anomenar-se PDECAT-Actuem.

L'EMD dóna suport als CDR.

PDECAT-Actuem i ERC-MES han donat suport a la proposta de la CUP-PC perquè l'EMD se solidaritzi amb els CDR i reconeixent la seva lluita pacífica. A proposta del pdecaters, la moció ha substituït les referències a la desobediència per "obediència a la voluntat popular lliurement expressada pels ciutadans en les diverses eleccions". Amb la proposta, la vila ha rebutjat novament l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la criminalització de la protesta i s'ha pres el compromís de treballar per garantir els drets polítics dels valldoreixencs. La vocal de Cituadans, Anna Cano, ha votat en contra tot al·legant que els CDR han protagonitzat accions violentes com les accions als peatges o el tall dels ferrocarrils.

Ciutadans retira la moció per facilitar el dreta vot als ciutadans comunitaris per no acceptar una esmena per fer-ho extensiu a extracomunitaris.

Anna Cano ha anunciat que el seu grup municipal retirava la moció amb què pretenia que l'EMD informés als ciutadans comunitaris que s'empadronessin a Sant Cugat a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà valldoreixenca que tenen des d'aquell moment i si emplenen un formulari el dret a vot en les eleccions municipals i europees. La CUP-PC ha fet una esmena in voce per instar al Congrés a través de l'Ajuntament a reformar les lleis perquè també es faci efectiu per a persones extracomunitàries. Justament perquè això podria retardar l'aplicació, segons Cano, s'ha decidit per enretirar la proposta.

Valldoreix esdevé vila antifeixista.

PDECAT-Actuem i CUP-PC han votat a favor de la proposta d'ERC-MES Per nomenar Valldoreix vila antifeixista i així netejar permanentment els símbols discriminatoris, fer cursos per a joves i aplicar polítiques laborals i socials que tinguin en compte la diversitat. Ciutadans s'ha abstingut perquè en la part argumentativa es posava les accions judicials i policials contra l'independentisme al mateix nivell de l'ascens de l'extrema dreta i dels atemptats de l'Estat Islàmic, reforçant, al parer de la seva vocal, Anna Cano, l'imaginari del sobiranisme.

Nous preus públics i dubte sobre el dèficit de l'Escola de Música.

El govern en solitari amb l'abstenció de la resta de grups ha aprovat l'alteració d'alguns dels preus públics de l'EMD de Valldoreix. S'ha inclòs un preu de 46 euros per al monogràfic de cistelleria de set hores amb material inclòs en quant a cursos. Tamb's'han marcat els preus dels espectacles familiars (3 euros), dels que tenen un caixet fins a 4.000 euros (5 euros) i dels que el tenen més alt (10 euros). Cada concert al Castell de Canals costarà 10 euros, també els del cicle. Si bé, l'abonament de tres concerts costarà 25, el de quatre 30 i el de cinc 40. Finalment, també s'alteren els preus de l'Escola de Música, obrint un debat sobre si les classes populars tenen accés o no. Alhora, l'oposició ha demanar controlar més detingudament els comptes del centre per si realment és deficitari o si es pot reduir o ampliar la subvenció perquè sigui rendible. El govern s'ha compromès a analitzar més detingudament les xifres per comprovar si realment existeix el dèficit comunicat per la concessionària.

100.000 euros més per al manteniment de carrers.

ERC-MES conjuntament amb el govern ha votat a favor de la modificació presuupostària número 5 de l'any en què s'hi preveu una partida de 100.000 euros més per al manteniment de carrers com a principal canvi. També s'hi reserven 20.000 per millirar el clavegueram de la rambla Mossèn Cinto Verdaguer, 20.000 per actuar sobre el pi de l'estació, i 15.000 per a la neteja de rieres. Entre d'altres canvis, n'hi ha dos que venen marcats per la necessitat de renovació com és la compra d'una màquina per escampar sal per a la brigada municipal per 6.000 euros i d'una rentadora per a l'escola bressol, amb una reserva de 1.000 euros que servirà per tenir un coixí econòmic per si s'espatlla algun altre electrodomèstic.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article