Punts del govern al Ple de juliol: Sílvia Solanellas, Torre Negra i Villa Argentina

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de juliol ha portat l’entrada de Sílvia Solanellas com a regidor del govern i encarregada de les àrees de Cultura i Promoció Econòmica i Ocupació, entre d’altres. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Sílvia Solanellas ja és regidora

La fins ara directora de la Fundació Sant Cugat Actiu, que tal com va avançar l’alcaldessa desapareixerà durant els propers mesos, ja ha pres possessió de l’acta de regidora. Des del Ple de juliol Sílvia Solanellas pren les àrees de Cultura i Promoció Econòmica i Ocupació amb una dedicació exclusiva amb acumulació de funcions (59.795,19€ bruts/any). Amb la seva entrada, el govern ha canviat l’organigrama intern tal com es va anunciar el mes passat.

Domènec Miquel esdevé el nou Comissionat del Monestir

Sense retribució pel càrrec i substituint Josep Lluís Alay després d’haver esdevingut coordinador de polítiques internacionals de la presidència de la Generalitat, l’historiador santcugatenc Domènech Miquel esdevé nou Comissionat del Monestir amb funcions de supervisar el projecte i icona cultural del Monestir, impulsar el Pla director del monument, l’elaboració d’un Pla d’usos que preservi el singularitat com a Bé d’Interès Nacional i reforci la unitat dels espais del monument, cercar mecanismes de promoció, crear un patronat amb les parts implicades i seguir les inversions necessàries per al manteniment i rehabilitació. Miquel dirigeix la revista Gausac del Grup d’Estudis Locals des del seu naixement l’any 1993, col·labora amb el Museu, és membre de la Comissió Gestora del Monestir i president de la Taula de Patrimoni del Consell de Cultura.

Grífols demana permís per fer un pas soterrat

L’empresa Grífols ha demanat una autorització per poder fer les obres d’un pas soterrat que connecti dues de les seves parcel·les al polígon de Can Sant Joan. PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, PSC, Units per Avançar i Dimitri Defranc han votat a favor de la proposta.

El govern rebutja les aportacions de l’Associació de Petits Propietaris de Torre Negra

El govern ha decidit informar desfavorablement als petits propietaris de Torre Negra sobre la proposta d’un Programa d’Actuació Urbanística (PAU) i el Pla Parcial d’Ordenació (PPO) amb què s’obriria la porta a construir a la zona 3.300 habitatges. Un cop acabada la modificació que declara el sòl com a no urbanitzable, el govern ha decidit desestimar la proposta ja que no es pot fer un PAU i un PPO sobre un àmbit no urbanitzable. L’acord s’ha pres quasi per unanimitat amb les úniques abstencions de Ciutadans i PP.

Mas Llorens i Can Marcet, proposta d’ordenació al polígon de Can Sant Joan

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, PSC, PP i Units per Avançar han votat a favor d’iniciar els tràmits urbanístics de planejament per tal d’ordenar les zones de Mas Llorens i Can Marcet al polígon d’activitats econòmiques de Can Sant Joan. S’hi preveu la concentració de l’activitat terciària al voltant de l’AP-7 i la B-30 i una gradació perquè a l’extrem nord hi hagi una transició entre el polígon i l’entorn natural.

Villa Argentina, equipament i habitatge

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES i Units per Avançar han votat a favor d’iniciar els tràmits per convertir la Villa Argentina en un equipament i nou habitatges de lloguer social públic per a joves. Alhora, s’ordenarà el seu entorn per encabir 35 habitatges plurifamiliars, un 30% dels quals també seran protegits tot i que de promoció privada i, per tant, podran ser de venda o lloguer. Acabar els tràmits per fer-ho possible suposarà més d’un any de treball. La majoria de grups no ho han vist clar perquè tot dependrà que la propietat privada accepti el canvi quan, de fet, ja s’havia mostrat disposada a iniciar els tràmits per construir seguint el planejament anterior. El PSC també ha recriminat que l’acord per fer habitatge de lloguer per a joves ha estat forçat pel Jovent Republicà (les antigues JERC) quan, al parer dels socialistes, hi ha millors ubicacions on fer-ne.

S’aprova definitivament la nova ordenança d’estalvi d’aigua

Després del procés d’exposició pública en què s’han rebut 10 al·legacions d’ICV-EUiA, de les quals se n’han aprovat quatre, tots els grups municipals han votat a favor de l’ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua.

Joan Puigdomènech esdevé nou president del Consell de Barri de Mira-sol

Després del nomenament de Carmela Fortuny com a alcaldessa, Joan Puigdomènech pren el relleu a la presidència del Consell de Barri de Mira-sol. És el segon cop en aquest mandat que es canvia la presidència del Consell ja que anteriorment l’havia presidit Damià Calvet. Alhpra, Puigdomènech segueix al capdavant de l’àrea de participació de l’Ajuntament i presidint el Consell de Barri de Les Planes, el que ha estat recriminat pel PSC. Fortuny diu que té sentit que Puigdomènech sigui a Mira-sol pels temes de medi ambient (la seva altra cartera) oberts com el soroll de l’AP-7 al seu pas per Mas Gener o la naturalització de la riera.

15a modificació pressupostària

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, PSC i Units per Avançar han votat a favor de la quinzena modificació del pressupost en què s’inclouen diverses alteracions del pressupost, entre les quals, l’augment a 575.000 euros de la partida per a la vianantització de l’avinguda Cerdanyola, la reducció a 124.000 euros el cost del cobriment de la piscina del Parc Central i a 400.000 la conversió del Bosc de Volpelleres en un bosc urbà. També s’hi inclou el reordenament de les partides dels plans d’ocupació subvencionats per la Diputació, l’augment de35.000 euros de les despeses de comunicació (des de protocols a la realització de la revista municipal) i 10.700 euros per al manteniment de les càmeres de control d’accés al centre de vianants, entre d’altres. Destaca així mateix la reserva de 180.000 euros per les despeses de lloguer, programació, seguretat, infraestructures i comunicació a l’Envelat de Nadal i la disgregació per projectes dels diners dels pressupostos participatius.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article